Dt.no: – Brannvesenet hadde det travelt den dagen, sier daglig leder i Norgescatering, Tom Karlsen Sørby, som i fjor tok i fjor over den tradisjonsrike Kongsberg-bedriften Roys selskapsmat

Mandag 20. juni ble en kårbolig på Reistad totalskadet i en brann. Brannvesenet som etter hvert fikk kontroll på Reistad, kom rett fra en brann på produksjonskjøkkenet til Norgescatering.

– Det var en gassovn som tok fyr. Så det ble det store sotskader. Vi måtte stenge og vaske ned. Vi er et produksjonskjøkken, så det er ganske strenge krav til oss, fortsetter Karlsen Sørby.

Produksjonskjøkkenet er å finne på Dølasletta, og meldingen om brannen kom rundt klokken 15.00, brannvesenet hadde kontroll på situasjonen 15.30, men drev med etterslukking.

– Vi fikk alle de ansatte ut til samlingsplass. Det var ingen personskader under det hele. Alt av systemer fungerte som de skulle, politi, ambulanse og brannvesen var også gode. Nå jobber vi sammen med forsikringsselskapet, sier Karlsen Sørby.

Brann i sidebygningen til Nav

Full stopp og permittering

«Vi har dessverre ingen bagetter fra Norgescatering i dag pga. brann». Det står det på et bilde Drammens Tidende har mottatt av tomme hyller i en dagligvarebutikk.

– Vi har 550 dagligvarebutikker som kunder, som er berørt av dette. I tillegg har vi jo avtaler om leveranse av lunsjmat, det leverer vi alt fra bagetter, snitter, horn til salat og focaccia. Så er det full stopp i cateringoppdrag. Vi har fått en del henvendelser fra faste kunder om når vi er tilbake i drift, sier Karlsen Sørby.

Han fortsetter:

– Samtidig så har vi permittert 50 ansatte.


– Når venter dere å være tilbake i full drift?

Hvis alt går som det skal, så sender vi ut varer førstkommende tirsdag. Det har ikke stått på viljen, det er jobbet døgnet rundt og gjennom helgen for å få kjøkkenet tilbake på beina, sier Karlsen Sørby.

– Måtte dere kvitte dere med mye varer som følge av brannen?

Vi fikk sendt noe til Fattighuset Oslo, så vi slapp å kaste alt, svarer han.

Fattighuset Oslo sier til Drammens Tidende at de mottok 128 kilo kyllingkjøtt til salat i kjølvannet av brannen.

Solid drift

De siste tre årene har selskapet hatt en omsetning på over 60 millioner kroner, med positive årsresultat på flere millioner kroner hvert driftsår. Karlsen Sørby sier at selskapet er godt dekket av forsikring i forbindelse med brannen. Han anslår at selskapet kommer til å omsette for 80 millioner kroner i år – og at brannen ikke påvirker dette.

– Vi leverer til alle butikkjedene og i år vil vi omsette for rundt 80 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Vi har et produksjonslokale på 950 kvadratmeter og har måttet bytte takhimlinger på cirka 485 av dem. Nå ser vi bare fram til å komme i gang igjen, sier Karlsen Sørby.