(Drammens Tidende)

FJELL: Like etter klokken 15:30 meldte brannvesenet at de rykket ut til Fjell, etter å ha fått melding om brann i en bygning i Lauritz Hervigs vei. Brannvesenet var fremme på stedet med mannskapsbiler fra stasjonen i Drammen like før klokka 16.

Brannen begynte i blokk nummer 25D. Blokka har ni etasjer med fire oppganger, A, B, C og D. Det er 76 leiligheter i blokk nummer 25D. Det er cirka 300 mennesker som bor i blokka som brenner, opplyste innsatsleder i politiet på stedet, Arne Guddal.

Like før klokka 21.00 opplyste politiet at brannvesenet har kontroll på brannen. Det var drøye fem og en halv time etter at brannen brøt ut.

Torsdag morgen forteller brigadesjef i brannvesenet, Truls Amundsen at de har vært på stedet med tolv personer gjennom natten.

– Utgangspunktet er at vi har kontroll på brannen. Vi har noen punkter vi går og kontrollerer, men det virker slukket, sier Amundsen

På dette tidspunktet vet de ikke hva som er årsaken til brannen, men dette skal etterforskes videre av politiet.

Har stengt veien

Nødetatene fryktet onsdag kveld at deler av fasaden på bygget kunne rase ut. Dette viste seg å være berettiget da store deler fra bygningen raste ut i løpet av natten.

– Det har rast ut en del nå, sist for ikke så lenge siden. Det dreier seg om ganske store deler av fasaden, så her blir det stengt for både fotgjengere og biltrafikk fram til det har blitt gjort en vurdering på dagtid om når det kan åpnes igjen, fortalte Marius Fredriksen, politiførstebetjent til Drammens Tidende like etter klokken fem torsdag morgen.

Fikk hjelp av andre brannvesen

Vaktleder Anders Hæg ved Sørøst 110 meldte at de har rekvirert høydemateriell, som lift fra stasjonen Kopstad i Vestfold interkommunale brannvesen, samt en lift fra Asker.

Brannvesenet meldte at de som bor i nærheten av brannen bør lukke vinduene sine.

– Adresser som er berørt av røyken oppfordres til å holde vinduene lukket og skru av ventilasjonsanlegg. Dette gjelder adresser som merker noe i forbindelse med brannen, med røyk og lukt.

Hæg sa videre at hvis en merker ubehag i forbindelse med røyk, så må en oppsøke legevakt på eget initiativ.

LES OGSÅ: – En tragedie for hele bydelen

Spredning

Brannen startet i øverste etasje, niende, og brannen spredte seg videre til flere av oppgangene i samme blokk.

Ifølge Drammens Tidenes reporter på stedet har flammene på taket spredd seg til oppgang B. Det er store mannskaper på stedet, både fra Drammen, Asker, Bærum og Kopstad. Det jobbes intenst med å slukke brannen.

LES OGSÅ: Brannen sprer seg: – Vi har ikke oversikt

– Det står flammer ut av vinduer og en veranda. Situasjonen er litt uoversiktlig per nå, sier Hæg.

Klokka 16:30 opplyste brigadeleder Jan Erik Fevang i brannvesenet til Drammens Tidende at de ikke hadde oversikt, men at første prioritet er livreddende innsats.

– Vi holder fortsatt på taket med å slukke brannen, så vi jobber med flere ting parallelt.

Klokka 16.39 meldte politiet at de var ferdig med evakueringen av beboerne.

– Det er ikke kontroll på brannen, opplyser politiet.

Politiet har tidligere opplyst at beboere er evakuert til Fjell skole.

LES OGSÅ: Arnstein sprang inn i bygningen da han så brannen: – Jeg måtte få folk ut

Evakuert

Ambulansearbeider ved Drammen ambulansestasjon, Richard Reinhoff jr., forteller at de gikk høyt ut med antall ressurser, blant annet fra Oslo. Rundt klokken 17.00 meldte Drammens Tidenes reporter på stedet at det er store mannskaper til stede.

Evakuerte fra blokka er fraktet inn i helseekspressen.

Reinhoff jr. ønsker ikke å uttale seg om det generelle skadeomfanget, da han ennå ikke er kjent med hva helseekspressen har gjort.

LES OGSÅ: Ambulansepersonell om brannen: – Situasjonen fremsto som kaotisk

Ordfører, rådmann og andre kommunale sjefer jobber nå med å finne midlertidig husvære for dem. Pressesjef Gard Nybro Nilsen informerer om at biblioteket på Fjell og knutepunkt Strømsø holder åpent.

Blåkors har også dørene åpne for de evakuerte.

Korpsleder i Drammen Røde Kors, Thomas Evjen, forteller at han kan stille med frivillige som kan bistå de evakuerte, for eksempel med å frakte dem til hotell eller andre steder og innlosjere dem.

Det er ikke meldt om noen skadde personer i brannen.

LES OGSÅ: 126 evakuert – kriseledelsen jobber med å skaffe overnatting

Saken oppdateres.