På lørdag kan du møte brannmenn

ÅPEN DAG: Lørdag 21. september blir det arrangert åpen dag på brannstasjonen i Veggli.

ÅPEN DAG: Lørdag 21. september blir det arrangert åpen dag på brannstasjonen i Veggli. Foto:

Brannvesenet arrangerer åpen dag på brannstasjonene på Lampeland, Veggli, Rødberg, Hokksund og Drammen.

DEL

350 brannstasjoner over hele landet åpner portene for små og store lørdag 21. september. Veggli brannstasjon er intet unntak. Fra 10.00 til 14.00 kan du besøke brannstasjonen.

Se lista over alle åpne brannstasjoner her: Åpne brannstasjoner 21. september

Åpen brannstasjon er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får råd og tips om brannsikkerhet. Konkurranser, slukke-demonstrasjoner, brannstasjon-omvisning, ambulanser, brannbiler, brannmenn og stigebiler er noe av det man kan få med seg under åpen dag på brannstasjonene.

Kongsberg måtte avlyse sitt arrangement i år av økonomiske og praktiske årsaker.

Forebyggende

Det er Rollag Brannvesen som står for gjennomføringen av arrangementet som skal foregå i Veggli. Ambulansetjenesten i Veggli er også med på arrangementet denne dagen.

– Åpen brannstasjon gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskap til publikum i en tid på året da antall boligbranner ofte er økende. Om høsten trekker vi mer innendørs, og vi slår på belysning og varme, fyrer i peisen og tenner levende lys, sier Jørn Hjalland, brannsjef i Rollag brannvesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ARRANGERER ÅPEN DAG: Jørn Hjalland, brannsjef i Rollag brannvesen håper mange tar turen til brannstasjonene rundt om i distriktet for å lære mer om brannsikkerhet på "åpen dag" lørdag 21. september.

ARRANGERER ÅPEN DAG: Jørn Hjalland, brannsjef i Rollag brannvesen håper mange tar turen til brannstasjonene rundt om i distriktet for å lære mer om brannsikkerhet på "åpen dag" lørdag 21. september. Foto:

Ha brannøvelse hjemme

En ny undersøkelse gjennomført av Kantar for Norsk brannvernforening, viser at åpen brannstasjon arrangementene er viktig for å redusere omfanget av alvorlige boligbranner.

Hver femte familie har ikke tenkt gjennom hva de skal gjøre hvis det begynner å brenne i egen bolig, og kun en av åtte barnefamilier har hatt brannøvelse hjemme.

– Vi oppfordrer alle til å gjennomføre en brannøvelse hjemme. For barnefamilier er det spesielt viktig at de voksne har en avklart rollefordeling i tilfelle brann, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart.

– Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Jørn Hjalland brannsjef i Rollag brannvesen.


LES OGSÅ:

Artikkeltags