– Avtal møtested før det brenner

AKTIVITETER: Åpen dag på brannstasjonene blir lagt opp som aktivitetsdager for barnefamilier. På bildet ser vi Christian Temesgen Skarbekk spyle med slangen under åpen dag på brannstasjonen i Kongsberg i 2016.

AKTIVITETER: Åpen dag på brannstasjonene blir lagt opp som aktivitetsdager for barnefamilier. På bildet ser vi Christian Temesgen Skarbekk spyle med slangen under åpen dag på brannstasjonen i Kongsberg i 2016. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Over halvparten av alle familier har ikke avtalt møtested ute og ellers hva man skal gjøre i tilfelle brann, viser en undersøkelse. Brannsikkerhet står i fokus når brannvesenet i Kongsberg og hele Numedal holder åpen dag lørdag 22. september.

DEL

– Det skremmer at over halvparten av alle nordmenn ikke har tatt den viktige brannpraten med familien. En samtale rundt middagsbordet for å bli enige om møtested ved brann, hvem som skal ta med hvilke barn og så videre, er et enkelt tiltak for å øke tryggheten hjemme, sier Anders Rørvik Ellingbø, som er branningeniør og leder for skadeforebyggende avdeling i forsikringsselskapet If.

I en undersøkelse som TNS Gallup nylig har utført for Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og If, kommer det fram at en av fire hevder de har gjennomført brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme.

GIR RÅD: Kai Redalen, brannsjef i Nore og Uvdal kommune, mener det er viktg at alle familier holder brannøvelse hjemme.

GIR RÅD: Kai Redalen, brannsjef i Nore og Uvdal kommune, mener det er viktg at alle familier holder brannøvelse hjemme. Foto:

Brannøvelse

– Brannøvelse hjemme er noe vi ønsker at alle skal ha. Særlig hos barnefamilier er det viktig at de voksne har en avklart rollefordeling i tilfelle brann, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart. Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Kai Redalen i Nore og Uvdal brannvesen.

Både i Kongsberg, Flesberg, Veggli og på Rødberg inviterer brannvesenet til åpen dag på brannstasjonene lørdag 22. september. Åpen brannstasjon blir lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får gode råd om brannsikkerhet. Konkurranser, slukkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve.

BRANNFOREBYGGING: Brannsjef i Rollag, Jørn Hjalland, minner om at antall boligbrann øker om høsten da folk er mer inne og fyrer og tenner levende lys.

BRANNFOREBYGGING: Brannsjef i Rollag, Jørn Hjalland, minner om at antall boligbrann øker om høsten da folk er mer inne og fyrer og tenner levende lys. Foto:

Mer lys og varme

– Åpen brannstasjon gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskap til publikum i en tid på året da antall boligbranner ofte er økende. Om høsten trekker vi mer innendørs, og vi slår på belysning og varme, fyrer i peisen og tenner levende lys, sier Jørn Hjalland, brannsjef i Rollag brannvesen.

I Rollag holder også ambulansestasjonen åpent under åpen dag. Brann- og ambulansestasjonen holder til i Veggli.

LES OGSÅ:

- Klart det er trist å gi fra seg dette

Ja til reduksjon av fossen

Nedgang i sykefraværet i Buskerud

Artikkeltags