MINNEORD: Tirsdag 25. august skjedde det som ikke skal skje.

Arnt Eirik var på feil sted til feil tid, og ble revet fra oss i en ulykke uten forvarsel og råderett. Han ble bare 17 år gammel. Brått og brutalt mistet vi det umistelige, det aller kjæreste; familiens yngste, familiens lys.

Arnt Eirik ble født en solfylt julidag i 2003. Han var et velkomment og etterlengtet tilskudd til en liten og tett familie. Forståelsen for at dette var en gutt med unike kvaliteter og egenskaper kom fort, noe vi har fått ettertrykkelig bevis for både da og nå. På tross av det tenårene kan bære med seg av usikkerheter hadde Arnt Eirik i seg en trygghet.

Det er nettopp slike mennesker som evner å gi av seg selv til andre, og sjelden har vi sett en så godt likt gutt med slik omsorgsevne, slik latter og slikt nydelig smil.

Livet var fylt av glede, og med en forkjærlighet for fotball og alt med motor. Det var fine og inderlige samtaler med mamma. Motorsykkelmekking, jakt og fisketurer med pappa og Hilde. Et ubrytelig bånd bare to brødre kan dele. Forelskelse i en flott kjæreste. En varm hånd på skulderen til bestemor og bestefar på vei fra kjøkkenet. En god middag i bygda og et kakk på vinduet etterfulgt av «det er bare meg, mor» for ikke å skremme. Bensinpenger og vitser fra onkel i huset bak verkstedet. Konserter og teateropplevelser med tante. Kjøreturer, sang og lekeslåssing med søsterkusina. Det ubekymrede frie ungdomslivet med bonusbror, og gode råd fra bonussøster og Ole Anders. Arnt Eirik ga like mye som han fikk, og det er ingen tvil om at han hadde en spesiell relasjon med hver og en i familien.

Vi er heldige. Heldige som sitter igjen med så mange gode minner. Heldige som hadde en gutt som satte så godt ord på omgivelsene sine. Frasen «glad i deg» var liksom hans, den.

Midt i sorgen opplever vi også lysglimt i form av omsorg og omtanke uten sidestykke. Blomster, mat og kaker på døra. En evig strøm av flotte mennesker som kommer for å gråte, le og dele historier om gutten vår. Meldinger og telefoner fra folk som føler med oss. Minnemarkering med kortesje fra Hokksund til Kongsberg i regi av fantastisk ungdom. Kjærligheten rundt oss er til å ta og føle på, og for det er vi evig takknemlige. Tusen takk skal dere ha, alle sammen.

Ride Safe in Heaven, Arnt Eirik.

Glad i deg.

Familien