Gå til sidens hovedinnhold

Bruk munnbind når du handler!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kongsberg har hatt et større smitteutbrudd knyttet til Norsksenteret. Utviklingen de siste døgn viser at det kan se ut som vi er i ferd med å få kontroll. 18 smittede på ett døgn var det høyeste tallet. For to dager siden var det 2, og i går var det 5. Alle med kjent smittekilde. Vi har fulgt TISK-strategien. Testing, isolasjon, smittesporing og karantene. Den fungerer.

Vi følger de nasjonale føringene, og vurderer situasjonen dag for dag i forhold til om vi skal innføre strengere, lokale tiltak. Det viktigste er etterlevelse av regler, ikke antallet regler. Det er i vår alles interesse å unngå å bli syke eller å smitte andre, det må alltid være vår viktigste motivasjon.

Ut fra det vil vi på det sterkeste anbefale alle å bruke munnbind i situasjoner der det er vanskelig å holde en meters avstand. Dette gjelder spesielt ved bruk av kollektiv transport og ved handling i butikker og kjøpesentre. Ha med deg et munnbind i lomma når du skal ut og handle.

Nå er det black week og julen nærmer seg. Bruk det lokale næringslivet, spre handelen, hold avstand og bruk munnbind. Unngå store samlinger, og ha færrest mulig nærkontakter utenom husstanden.

Hold hodet kaldt og hjertet varmet.

Kommentarer til denne saken