Gå til sidens hovedinnhold

Bruker teknologien for å inspirere til gode utdanningsvalg

Kongsberg Gruppen pleier å kunne møte 10.-klassingene «face to face», men i år ble teknologiseminaret mer teknisk enn noensinne.

For Kongsberg Gruppen (KOG) ville gjennomføre sitt teknologiseminar for elever på 10. trinn til tross for at vi er inne i koronapandemien. I samarbeid med Kongsbergskolen, flyttet de seminaret Kongsberg musikkteater og over til en digital løsning.

Digitalt alternativ

– Vi ønsker også i år å gi ett tilbud, siden det er begrenset hva elevene får delta på av utdanningsmesser og lignende som følge av pandemi-restriksjonene, sier Ørjan Stengelsrud, direktør for Business Support i Kongsberg Defence & Aerospace.

Han sier i en pressemelding at det er viktig for KOG å gi elevene inspirasjon til å foreta gode utdanningsvalg. Teknologi og realfag er en god mulighet for mange innen både yrkesfaglig og studieforberedende retning. Andre elever vil bevisstgjøres på å velge andre muligheter.

(Saken fortsetter under bildet)

– Skal ta viktige valg

Programmet har blitt vist til elevene på skolene i Kongsberg kommune, og programmet – som tar en skoletime – er også tilbudt til skoler i Kongsbergregionen og Øvre Eiker.

KOG har som et teknologiselskap har mål om å øke interessen for realfag og teknologi.

– Som en del av samfunnsoppdraget vil vi gi elevene informasjon om både yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram og jobbmuligheter. Elevene på 10. trinn skal om kort tid ta viktige valg for videre skolegang og framtidig jobb og vi håper seminaret kan være til hjelp for gode utdanningsvalg, fortsetter Stengelsrud.

Kongsberg Gruppen syntes det er spennende å kunne gjøre Teknologiseminaret digitalt i dette spesielle året.

Dette får elevene i 10. trinn se:

  • Programmet åpnes av Kongsberg Gruppens første digitale medarbeider; Roboten Pepper.
  • Intervjuer med unge fagarbeidere og ingeniører i Kongsberg Defence & Aerospace, om utdanningen de har valgt og spennende jobber.
  • Videoklipp fra studentprosjekter som Kongsberg Gruppen samarbeider med på NTNU; Kjøring med elektrisk firehjulsdrevet racerbil i Trollstigen, oppskyting av egenprodusert rakett i USA og konkurranser med autonome droner.
  • Film fra besøket til Elias «KimePlays», som er Fortnite-gamer og Youtuber. Han har vært på Arsenalet på Kongsgårdsmoen og lært om faget produksjonsteknikk.
  • Gode råd med seg på veien av Ørjan Stengelsrud, direktør for Business Support i Kongsberg Defence & Aerospace i forhold til hva Kongsberg Gruppen forventer av våre arbeidstakere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.