Er det en fjøsnisse der inne?

Artikkelen er over 4 år gammel

Barna i Madsebakken barnehage hadde en spennende – og kanskje litt skummel – dag i julehuset i Rollag.

DEL

Femåringene i Madsebakken barnehage satte seg i minibussen og besøkte julehuset i Rollag forleden. Dette er en gammel gård der de har kuer, høner, katter og hund. Om sommeren er det griser der også.

Nå før jul er det også nisser både ute og inne på gården. Et eget rom på låven holder gamle fjøsnisser til, og der er det en fin utstilling om nissene.

– Det var dekket på et langbord til oss der vi fikk servert julegrøt og saft. Laila fortalte historien om fjøsnissen, barna fikk hilse på alle kuene og hønene og høre litt om hvordan de hadde det på gården og at det er viktig å ta godt vare på alle dyra, forteller Randi Opedal, som er pedleder i Madsebakken barnehage.

– Det var en spennende dag for barna. Litt skummelt også for det kunne jo hende den ekte fjøsnissen var der! Mange hørte lyder og syns de så nissen i trær og inne på låven, fortsetter Opedal, som også takker Laila som tok seg tid i en travel førjulstid.

Julehuset i Numedal ligger på Fugleåsen gård i Rollag kommune, og åpnet 23. november 2003. Det hele startet med en enkel gårdsbutikk og åpent fjøs, og har siden utviklet seg gradvis.

Forresten, snart er det Lucia-dagen. Under kan du se videoen vår fra da Madsebakken barnehaget feiret Lucia for et par år siden.

    Barn sang for barn, da de feiret Lucia-dagen i Madsebakken barnehage. Video: Jenny Ulstein

    Send inn tekst og bilder «

    Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

    Artikkeltags