Nå må Kongsberg kommune jammen gi seg. Her er det snakk om en bruktbutikk, et sted som vi også leverer ting til, ikke bare en lysestake som vi bærer i hånda men også større ting. Mener Kongsberg kommune at vi skal gå og bære bord, stoler etc. igjennom parkeringshus eller fra der vi finner ledig parkeringsplass. Eller stiller kommunen med bærehjelp, støtter opp om husleie også.

Jeg tror ikke det er så billig å leie lokaler i sentrum. Dette er en butikk som drives av ildsjeler som jobber gratis med gode formål for mange. Det er veldig moderne med gjenbruk og oppussing nå, bruktbutikker blir brukt og de fleste er ikke interessert i å bære sakene sine land og strand rund pga. politikere som er veldig prinsippfaste. Nå håper jeg at det går i orden for NMS Gjenbruk-butikken.

Vi kommer tilbake til det med handelslekkasje igjen. Ikke så langt til neste bruktbutikk med grei parkering. Hvorfor skal alt inn i sentrum, byen skal fortettes sa politikerne en gang. Hva blir den fortettet med? Nye boliger i alle varianter har det blitt mye av her, som ser ut til at en stor del blir bebodd av seniorer. Ikke noe galt med det. Men byen er bare et stort leilighetskompleks snart.

Men hva med andre butikker som kanskje skulle ønske og etablere seg på Kongsberg, ikke bare Biltema. Håper politikerne som sitter og bestemmer nå tar til fornuft og tar et godt grep om denne saken, ikke bare skreddersydd for Biltema, men også for at vi får en mulighet til å få andre butikker hit også.

Øystein Tyssen skriver i et debattinnlegg i Lp om byutvikling eller byavvikling. Ja, jeg har selv sett byavvikling, men da har det vært byer som har laget store kjøpesentre utenfor bykjernen og latt alt og alle som vil flytte dit. Det er ikke det vi ønsker her, vi ønsker å beholde Stortorvet, Berjasentret etc. fortsatt ha klær, smykker, parfymeri den type butikker i sentrum, men samtidig utvikle byen og få noe som ligner på ala Orkidehøgda i Mjøndalen.

Kommunen bør vise litt mer velvilje så byen kan virke tiltrekkende, nå som mange bedrifter søker etter arbeidskraft er det ikke usannsynlig at det kommer innflyttere hit. Da bør ikke kommunen bare fremstå som en «nei det vil jeg ikke»-kommune, ikke så mye tiltrekkende slik det er nå.