Gå til sidens hovedinnhold

Brukte fire skoletimer på å samle inn penger til barn på flukt

Sjuendeklassingene på Raumyr skole har jobbet hjemme, pantet flasker og holdt konsert for å samle inn penger til Laagendalspostens julekalender.

Aksjonsdagen var 17. desember.

Lærerne på trinnet forteller at det startet med at de hadde et prosjekt i høst som omhandlet bærekraftig utvikling og gjenbruk. Det å hjelpe andre er også et tema som alltid kommer igjen i skolen.

Her kan du donere penger til Laagendalspostens julekalender

Internasjonalt arbeid har også vært på planen gjennom høsten, hvor flyktninger har vært et tema.

Stor innsats

– Hvis vi kunne hatt loppemarked, hadde vi hatt det, forteller kontaktlærer i klasse 7A på Raumyr skole, Kristin Engesnes.

Men i stedet gjorde de aller fleste elevene en avtale med foreldrene sine eller andre nærkontakter. Eksempler på hva de gjorde, var å vaske, støvsuge, pusse sølv og passe barn. Mange lagde middag til familien, mens andre bakte julekaker til nærkontakter.

Noen samlet tomflasker som de pantet og noen sang julesanger foran trompetisten i sentrum.

(Saken fortsetter under bildet).

Engasjement

– Vi har opplevd stort engasjement i begge klassene. De har gjort en viktig innsats, sier Engesnes.

Både lærere og ansatte er enige om at vi har det bra i Norge, men situasjonen for barn på flukt kommer ikke kommer så godt fram i nyhetene.

– Det er mange som sliter, sier Engesnes.

Pengene som kommer inn etter aksjonsdagen overføres til en konto, som igjen overføres til Laagendalspostens julekalender i regi av Redd Barna.

Hjelp Lp å hjelpe!

  • Fra 1.-24. desember kan privatpersoner, næringsliv, skoler, barnehager, lag- og foreninger gi penger til «Barn på flukt».
  • Innsamlingen er i regi av Laagendalsposten, men pengene går direkte til Redd Barna med temaet «Barn på flukt». Konkret innebærer dette varme klær, mat og et tak over hodet, men også gjenforening av bortkomne barn med familiene sine. Midlene vil også kunne gå til skolegang og helsetjenester for barna.
  • Hver dag gjennom desember vil de som har gitt penger det siste døgnet bli listet opp på nettsiden og i avisen. Det er også mulig å gi anonymt.
  • Hver dag vil vi presentere en artikkel knyttet til temaet «Barn på flukt» – eller vi skriver om en av måtene å samle inn penger på. Ta kontakt med redaksjonen@laagendalsposten.no for å tipse oss om hva du eller din bedrift gjør.
  • Alt innholdet som publiseres i forbindelse med julekalenderen vil være åpent og ikke ligge bak betalingsmur.
  • Hvor mye penger som har kommet inn kan følges direkte på laagendalsposten.no
  • Vi har satt et mål om å samle inn en halv million kroner i løpet av desember.

LES OGSÅ:

Bildeserie

– Vi løper og tjener penger, sånn at andre barn kan ha det bra

Cirka 85.000 kroner samlet inn så langt – dette betyr pengene

Derfor gir folk penger til julekalenderen

Dea vil gi bort litt av inntektene fra boka

Kommentarer til denne saken