Gå til sidens hovedinnhold

Budsjett for 2022 og helse og omsorg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er bekymra og jeg gruer med til 8. desember, da kommunens budsjett for 2022 skal behandles og vedtas i kommunestyret.

Jeg er bekymra fordi jeg frykter at vi nok en gang får et budsjett for helse og omsorg som ikke er regna ut ifra behov, det er regna ut ifra pengesekken og manglende vilje til å betale hva det koster å gi gamle, sjuke og hjelpetrengende det de trenger for å «leve hele livet» som det så fint heter.

Hvem gjelder dette «valgspråket» å leve hele livet for?

Det er mulig det gjelder og fungerer for de som fortsatt kan bo hjemme og får tilrettelagt hjelp i form av hjemmesjukepleie? Men døgnet har mange timer, og de fleste timene tilbringes kanskje aleine mens en venter på at det skal komme noen innom. Er det muligheter for å få hjelp til en liten tur ut i frisk luft? En kopp kaffe og en god prat?

Å leve hele livet, gjelder det beboere på sjukehjem? Beboere som er pleietrengende og trenger hjelp til alt?

Får de noe stimulans i løpet av dagen? Får de som er sengeliggende eller sitter i rullestol så mye som litt fysioterapi? Har pleierne tid til å sitte ned og prate og lytte litt til dem?

Og hva med denne Edvardsløkka? Hvem er de leilighetene beregna for?

Kongsberg kommune har laget seg et valgspråk om «Å leve hele livet».

Er det bare fine ord eller ligger det et ønske og en mening i det? Hvis det er mer enn ord så må budsjettet til helse og omsorg gjenspeile det reelle behovet innbyggerne har.

Onsdag 8. desember får vi svaret på dette, og jeg gruer meg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.