Gå til sidens hovedinnhold

Bull-Hansens turvei i Efteløt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er provoserende at eieren av Jarneshytta i Efteløt ikke ønsker å ha en merka tursti forbi hytta si. Og det er provoserende av Laagendalsposten å gi en så ensidig vinkling av saken som de gjør over tre sider den 17. juni. Det er jo ikke slik at det her plutselig har kommet en ny sti seks meter foran stuevinduet på hytta til Haakon Bull-Hansen. Den gamle ferdselsveien som lokalt kalles Gamleveien, nettopp fordi det er en gammel vei gjennom dalen, lå jo der da hytta blei bygd for rundt 80 år sia. Denne veien følger skogkanten på marin grense fra Ulleberg i Komnes til Sauargrenda i Efteløt og blir fortsatt mye brukt både til rekreasjon og til skogsdrift. Sjøl har jeg gode minner med skiløype på Gamleveien forbi den Jarneshytta fra skoleåra.

Jeg synes det vil være urimelig å legge om turveien så lenge den følger en gammel og etablert ferdselsåre. Problemet med å legge opp en ny trasé er jo at folk allikevel vil velge den korteste og letteste ruta, nemlig på Gamleveien som går rett fram uten høydeforskjeller. Og vi snakker tross alt her om utmark, en gammel offentlig vei og ikke-motorisert fri ferdsel.

Jeg berømmer Efteløt Idrettslag og lokale ildsjeler som har tatt initiativ til å rydde og merke gamle ferdselsveier og seterstier og håper at denne saken løser seg på minnelig vis.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.