Gå til sidens hovedinnhold

Bursdagskonstert med sprek 101-åring

Innsendt

En sprek 101-åring feiret bursdag i Kongsberg Musikkteater på lørdag.

På stiftelsesdagen 24. oktober inviterte Kongsberg Byorkester til ordentlig bursdagsselskap for å feire 101 aktvive år. Scenen var pyntet med gaver og ballonger og satte stemningen for en musikalsk time med alt som hører til i en ordentlig bursdag.

Mange hadde funnet veien til Musikkteateret for å være med på feiringen. Konserten ble i tillegg streamet og nådde derfor også publikum som ikke kunne møte i Musikkteateret denne kvelden, helt i tråd med Byorkesterets ønske om å være «til glede for byen».

Både musikere og publikum satte pris på å endelig kunne samles til konsert igjen!

Den kjente «Strike up the band» satte tonen, og ble etterfulgt at noe mer pompøs festmusikk: både originalskrevet engelsk musikk i «Jubilee overture» av Philip Sparke og nyere norsk korpsmusikk i «Entrata Festiva» av Knut Nystedt.

Gaver er viktig i bursdager. Denne gangen ønsket Byorkesteret å gi publikum musikalske gaver, både noe man ønsker seg og kanskje også noe man ikke visste at man ønsket seg. I den siste kategorien var trolig det vare og melodiøse stykket av Astor Piazolla, «Chiquilin de Bachin», som forteller historien om en liten, fattig gutt som tigger ved bordene på en kafé i Buenos Aires. Munter engelsk folkemusikk i stykket Shepard`s Hey av Percy Grainger var også blant Byorkesterets gaver til publikum. I tillegg ble både ønsker om «Drottningholmsmusikken» og «Valdresmarsjen» innfridd.

Hva er vel en bursdag uten leker? Når en fyller 101 år synes Byorkesteret det må være lov å ta leken litt lengre og tok med publikum på eplesalg i Fats Wallers «Stealing Apples» med korpsets egen Espen Sekkelsten som eminent solist på vibrafon.

Film ble det også, men musikk fra filmen «Flukten fra hønsegården», og da partyhattene kom på og burdagssangen ble fremført i en rekke variasjoner fra hele verden, var feiringen av Kongsberg Byorkesters 101-årsdag komplett!

Byorkesteret går nå inn i sitt 102. år, klare for nye musikalske mål - aller først er det Nyttårskonserten 10. januar i 2021.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.