Deler ut én million til verneverdige bygg

KAN SØKE: Hyttegata er et sted i Kongsberg med flere verneverdige bygg. Nå kan man søke om støtte til istandsetting av slike bygg og anlegg.

KAN SØKE: Hyttegata er et sted i Kongsberg med flere verneverdige bygg. Nå kan man søke om støtte til istandsetting av slike bygg og anlegg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Du kan søke fylkeskommunen om støtte fram til 15. mars.

DEL

Buskerud fylkeskommune ønsker å hjelpe med støtte til istandsetting av verneverdige bygg og anlegg i fylket. Fylkeskommunen skal dele ut én million kroner i 2018 til slike prosjekt. Det melder fylkeskommunen selv på sine nettsider.

– Tilskuddet er ment å dekke merkostnader ved antikvarisk istandsetting, skriver de.

Disse kan søke

Fristen for å søke om støtte er 15. mars. Både privatpersoner, stiftelser, organisasjoner og lignende kan søke om støtte.

LES OGSÅ: Har ikke oversikt over verneverdige hus i Kongsberg

– Bygninger og anlegg som ligger innenfor bevaringsområder vil bli prioritert, likeledes bygninger som utgjør en del av et verneverdig kulturmiljø, informerer fylkeskommunen.

Tilskuddsmidlene dekker ikke vanlig vedlikehold og standardheving. Ordningen gjelder ikke fredede hus og anlegg. Eiere av fredede bygg og anlegg kan søke om midler fra Riksantikvaren.

Flere muligheter

Fylkeskommunen fremmer ikke bare egen støtteordning for verneverdige bygg og anlegg, men minner også om andre tilskuddsordninger som kan søkes om til dette formålet.

Ett av dem er Fortidsminneforeningen som gir «tilskudd til istandsetting og tradisjonshåndverk gjennom prosjektet Kulturminner for alle».

De har søkefrist den 1. mars.

LES OGSÅ:

Rivningsprotester avvises 

Legger nybygg-planer på is – vil kjøpe Mynta-tomten

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags