Buss kjørt av veien - 31 personer ombord

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag ble det meldt om en trafikkulykke i Flesberg kommune. Det viste seg at det var en buss som har kjørt av veien, med skoleelever fra Borre ungdomsskole i Horten.

DEL

27 elever og fire voksne fra Borre ungdomskole i Horten var ombord i bussen da den kjørte i grøfta på Juvelivegen i Flesberg.

Avisen Gjengangeren skriver at foreldre og foresatte er varslet og det sendes en ny buss for å hente de som var i ulykken. De vil da bli kjørt til Borre ungdomskole, hvor det opprettes krisemottak.

Flesberg kommune satte også igang sitt kriseteam på Lampeland.

Legepersonell ble holdt igjen

Etter det Laagendalsposten erfarer var leger og helsepersonell på Kongsberg sykehus holdt igjen på jobb i forbindelse med ulykken.

- De er nå dimmitert, etter meldingen om at alle var kommet seg ut av bussen, sier Gransæter. Hun var ikke kjent med omfanget av eventuelle personskader.

Nødetatene fikk sikret bussen, og alle passasjerene ble evakuert. Alle ble ivaretatt av helsepersonell.

– Vi opplevde situasjonen som dramatisk da vi fikk meldingen, men det var ikke panikk blant de ombord i bussen. De satt stille mens vi i nødetatene gjorde vårt til å sikre bussen. Det tok nemlig ganske lang tid å sikre den, fortellerGeir Petter Nedregård, politiførstebetjent ved Kongsberg politistasjon.Klare for å ta imot elevene

Ordføreren i Flesberg kommune opplyser at de har satte igang et kriseteam.

– Vi ble bedt om at iverksette en plan dersom politiet ber oss om det. Elevene skal nå komme til hotellet, der de får pizza og tatt vare på av vårt kriseteam, sier ordfører Oddvar Garaas til Laagendalsposten.

– Jeg er glad for at vi ser at vårt apparat fungerer når vi setter i gang. Ting fungerer som de skal, fortsetter Garaas.

(Saken fortsetter under bildet)

Bussen fra vestfold har kjørt i grøfta.

Bussen fra vestfold har kjørt i grøfta. Foto:

– Ligger i en skråning

– Den ligger i en skråning, sa operatøren i Sør-Øst 110 til Laagendalsposten i 15-tiden.

Ifølge politiet henger bussen delvis utfor veibanen og det var 31 personer om bord.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.