En rekke investorer med Kjetil Nørstebø i spissen har lenge planlagt en større matbutikk i Øvre Uvdal, og i fjor la de fram planene for offentligheten. Da offentliggjorde de også at butikken skulle inn i Spar-kjeden.

Nylig behandlet politikerne i NMK-utvalget planprogrammet for reguleringsplan Kveta Næringsområde, området der butikken skal ligge – og der den etter planen skal være åpningsklar til jula 2023.

I utvalget ble det derimot enstemmig vedtatt at planen «godkjennes ikke som fastsatt på kart, av jordvernhensyn».

Det var avisen Hallingdølen som skrev om saken først.

– Kort summert, meinte politikarane at dette burde vore fremma gjennom arbeidet med ny arealdel i kommuneplanen. På den måten, kunne me vurdert områda mot kvarandre. Men det er for seint no, forklarer kommunalsjef for næring, miljø og kommunalteknikk, Kristoffer Grette, til avisen.

Saken skal opp til endelig behandling i kommunestyret 6. februar. Og hvis det blir avslag der også, må utbyggerne ifølge Grette vurdere om de eventuelt skal gå tilbake til sitt første forslag om lokasjon. Det området ligger litt lengre nord langs fv. 40.

– Selve inngangsporten

Som vi fortalte i juli i fjor, er planen at Kjetil Nørstebø, sammen med grunneierne Lars Gunnar Nørstebø og Ørjar Kveta, samt Jarle Nørstebø, skal investere ca. 35 millioner kroner i byggingen av den 1.400 kvadratmeter store matbutikken.

Og da var de heller ikke fremmede for at det kunne bli mer enn matbutikk i det samme området.

– Etter min mening skal dette bli selve inngangsporten til øvre Uvdal. Jeg synes for eksempel det Hardangerviddasenteret som flere prater om, burde ligge her, rett ved fv. 40. Her kan det også bli kafé, vinmonopol og kanskje nøkkelutlevering, hvis noen har leid leilighet eller hytte i Uvdal, sa Kjetil Nørstebø til Lp den gang.