Gå til sidens hovedinnhold

Byggekonkurranse i Minecraft på Barnelørdag

Innsendt

Fra lørdag 30. oktober til fredag 5. november arrangerte EnergiMølla sin første digitale Barnelørdag, i samarbeid med Fontenehuset Kongsberg og King of the Hill e-sportsenter.

Alle barn til og med 12 år var invitert med til å bygge opp Pixel Kongsberg inne i dataspillet Minecraft.

King of the Hill etablerte en egen server hvor Pixel Kongsberg ble grunnlagt for anledningen, og alle deltagerne fikk tildelt en egen tomt hvor de kunne bygge hva de ville.

På slutten av uken var det ikke mindre enn 38 nye husstander i Pixel Kongsberg!

I tillegg til en digital utgave av både Fontenehuset og EnergiMølla, er det stor variasjon i størrelse og utforming på byggverkene.

Vi finner store og små hus, i alt fra asiatisk til futuristisk og litt mystisk stil. En egen romrakett, en kjempebil og ett par berg og dalbaner i full funksjon.

Det er fine hager med blomster og sitteplasser, hagedammer, fosser og grill. Noen har bygget et litt småskummelt tempel, noen andre har bygget to flotte kirker.

Det er fine farger og store statuer og skilt. En middelalderborg med vollgrav rundt, ett vakttårn og ett klokketårn. En av tomtene har en kjempestor apekatt i et tre og ikke langt unna finner vi et praktisk feriested med strand og bademuligheter sentralt midt i byen.

Juryen består av en gaminginteressert gjeng fra Fontenehuset, og la det blir sagt at de hadde en svært vanskelig oppgave med å velge ut tre bygninger som skulle få plass i «Topp 3». Å velge én vinner var rett og slett umulig, vi sitter derfor igjen med tre likeverdige vinnere av pokaler for innsatsen i konkurransen.

Noen av kriteriene juryen hadde for å havne i topp 3 var kreativitet, detaljnivå, bruk av materialer og estetikk.

I tillegg er det premier i flere andre kategorier, og diplom til alle deltagerne.

De som fikk plass på topp 3 listen er:

WbtbEm

På denne tomten finner vi ett stort hus, med detaljert innredning og stor hage utenfor. I hagen er det både basseng og grillmuligheter, og en fin sitteplass til en stor familie.

Torstd (Torstein 10 år)

Denne tomten består av bare blokker i forskjellige farger. Litt som Lego! Juryen synes den utmerket seg med gjennomført og spennende bruk av materialer. Vi finner to små søte hus. Ett fossefall og en bekk med bro over i en fin grønn hage.

Even11111112

Denne tomten inneholder ett asiatiskinspirert hus, en flott gangvei med lykter langs kanten og en eksotisk hage med kirsebærtrær og bambusskog. Her er det også mange fine detaljer, og en veldig gjennomført idé.

Premieutdelingen skjer på EnergiMølla i forbindelse med Pakkeverksted, lørdag 4. desember.

I konkurransen deltok barna kun med Minecraftnavn, vi oppfordrer derfor alle som deltok i konkurransen til å sende oss en e-post på post@energimolla.no med navn og alder på deltagerne, samt Minecraftnavnet de deltok under, slik at vi kan hedre dem i virkeligheten også.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.