Gå til sidens hovedinnhold

Byorkesteret holdt julekonserter for byens institusjoner: – Jeg blir rørt til tårer av å høre på dere

Første søndag i advent kunne du høre Byorkesteret i Kongsberg spille julemusikk i gatene.

Vanligvis pleier orkesteret å spille på åpningen av julegata på Lågdalsmuseet. Koronapandemien satte en stopper for det i år. Isteden valgte de å spre juleglede og julemusikk på de forskjellige institusjonene i Kongsberg.

For å overholde smittevernseglene delte korpset seg opp i flere mindre grupper og spilte på ulike steder i byen.

Siste stopp for dagen var Tislegård Bo og Behandlingssenter.

Spilte ute av smittevernhensyn

På grunn av koronapandemien måtte korpset stå ute og spille for sykehjemsbeboerne. Det var hele ti minusgrader i Kongsberg søndag ettermiddag og det bød på noen problemer for instrumentene.

– Det er litt for kaldt. Det går fint hvis vi spiller hele tiden, men hvis vi stopper opp litt fryser knappene på instrumentene rett og slett fast, ler Tom Holtermann Andersen, mens han justerer på instrumentet før neste julesang.

Hør Byorkesteret spille her:

Ti kuldegrader og noen instrumentelle problemer til tross, de fem korpsdeltakerne var ved godt mot og spilte flere julesanger for de fremmøtte.

Ei eldre dame som var på besøk på Tislegård kom ut til korpset og uttrykte at hun ble rørt til tårer av å høre musikken.

– Dere spiller rent, presist og med følelse. Det er sjeldent jeg hører korps som spiller så rent sammen. Dette kommer jeg til å huske for resten av mitt liv, jeg blir helt rørt til tårer av hvor flinke dere er, takk skal dere ha, sa kvinnen.

– En opplevelse

Kristoffer Rødal, Marit Brakstad, May-Britt Vollebekk, Tom Holtermann Andersen og Eldrid Ninive Andersen syns det var koselig å få en så fin tilbakemelding.

– Vi er jo vant til å spille for mange hundre mennesker på åpningen av julegata, men i år ble det ikke slik. Da er de veldig fint å kunne få spre julemusikk og juleglede ved å spille for institusjonen. Flere vinker fra vinduene og viser at de setter pris på musikken. Det er en opplevelse for oss også dette her, sier Marit Brakstad.

Byorkesteret har sin neste konsert 10. januar. Da er det klart for nyttårskonsert i musikkteateret. Nå må korpset øve i mindre grupper med to meters avstand.

– Vi kjører tre og tre i hver bil og har på munnbind i bilen. Vi holder to meter avstand når vi øver og tar smittevernreglene på alvor, understreker Brakstad.

Hør Byorkesteret spille "Deilig er jorden" her:

Les også

Prøver å skape julestemning – tross alt

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.