Denne uken ble det klart at Cato Martinsen (47) tar over rollen som nyhetsredaktør i Laagendalsposten de neste to årene. Han tar over jobben siden nåværende nyhetsredaktør, Linn Kristin Djønne (38), skal bli avisas nye debatt- og prosjektredaktør, som er en helt ny stilling i Lp.

Martinsen har vikariert for Djønne tidligere, da hun var i fødselspermisjon. Det er med andre ord ikke en helt ukjent stilling som han nå tar over.

– Vi er en veldig fin gjeng, som jeg kjenner godt etter over 20 år i redaksjonen. Vi har mange dyktige medarbeidere, som virkelig har blitt satt på prøve den siste tiden, blant annet i forbindelse med Kongsberg-drapene 13. oktober. Både rundt selve hendelsen, de grundige bakgrunnssakene i etterkant og nå med dekningen av rettsaken mot Espen Andersen Bråthen, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Denne søppelkassa kan tenke sjæl!

Unge stemmer

Djønne skal framover fokusere på debatt og få friske stemmer inn.

– Jeg skal se på hvordan vi kan tiltrekke oss flere unge lesere, og få de til å engasjere seg i den lokale debatten. I tillegg skal Lp bli mer synlige i lokalmiljøet, ved at vi skal arrangere debatter og arrangementer, i tillegg til at vi skal bli enda bedre på sosiale medier, sier hun.

Målet er klart – få flere unge stemmer inn og få flere engasjert gjennom Lps spalter.

Djønne har vært nyhetsredaktør i sju år nå, og tror det er sunt både for henne selv og for redaksjonen med en endring.

Ambisiøst mål

Det er mye den ferske nyhetsredaktøren nå ser fram til. Aller først blir det flytting inn i nye lokaler på Tråkka, Kongsberg Agenda og jazzfestivalen.

Når det gjelder staben i Lp, er Martinsen særlig glad for at Siri-Helene Hagen Lia nettopp har fått fast ansettelse i Laagendalsposten, etter mange år som vikar, og at Natalia C. Heinrich snart kommer tilbake fra fødselspermisjon rett over sommeren.

– Deres lokalkunnskap, kildenettverk og utallige, gode ideer styrker redaksjonen.

Han ser også fram til både lokalvalget i 2023 og Kongsbergs byjubileum i 2024.

– Dette er saker som ligger mitt journalistiske hjerte nært. I tillegg til å drive med vanlig nyhetsjournalistikk, skal vi prioritere mer undersøkende journalistikk, der målet er å forklare hva som skjer i lokalmiljøet.

Han antyder at det også blir mer forbrukerjournalistikk, noe leserne viste at de engasjerte seg i gjennom restaurantanmeldelsene i fjor høst.

Martinsen sier at de har satt seg et hårete mål, og det er å nå 10.000 abonnenter i løpet av 2025. Per i dag har Lp rundt 8.700 abonnenter.

– Ja, det er et ambisiøst mål, men jeg har trua på at vi får det til. Vi er en slagkraftig redaksjon, hvor alle vet hvilken retning vi skal, sier Martinsen.