Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og organisasjonen Sian bruker begge ytringsfriheten som dekke for å krenke en religion til 1,3 milliarder personer.

Vi har religionsfrihet i landet vårt og i store deler av Europa. Både Charlie Hebdo og Sian får oss til å debattere om det må være grenser når det gjelder ytringsfrihet. Ytringsfriheten er en viktig del av vårt demokrati og noe vi må ta vare på, men den må ikke misbrukes. Religionsfrihet betyr også at vi skal ha respekt for hverandres religion.

Hverken satiremagasinet eller Sian viser respekt for Islam og Koranen. De skaper hat og avler vold. Noen kulturer har et helt annet temperament enn oss i Norge, og forsvarer sin religion med nebb og klør.

Men også hos oss ser vi at det tar av. Selvfølgelig er det en del pøbler som benytter sjansen når det demonstreres, men disse får ikke noe spillerom om det vises respekt. Det er unødvendig å oppildne til «religionskrig» under dekke av ytringsfrihet. La oss heller være venner og ta vare på hverandre.