Kongsberg Maritime har signert en ny kontrakt med det portugisiske verftet WestSea, til en verdi av cirka 300 millioner kroner. De skal utstyre tre nye ekspedisjonsskip og med opsjon på et fjerde. Skipene blir bygget på WestSea Viana Shipyard i Portugal for levering til det portugisiske cruiseselskapet Mystic Cruise.

Kongsberg Maritime skal levere hovedmotorer, hjelpemotorer, ror, styremaskiner, sidepropeller, fremdriftsanlegg, elektrosystemer, automasjons- og kontrollsystemer.

Cruiseskipene er 126 meter lange, veier 9.300 tonn og omtales som «miljøvennlige» i pressemeldingen. Hvert skip har plass til 200 passasjerer og skal operere i polare strøk.

Med teknologien fra Kongsberg Maritime, kan man optimalisere fart- og kraftbruk, og dermed redusere drivstofforbruket. Man unngår også bruk av anker med hjelp av den dynamiske posisjoneringsteknologien fra Kongsberg Maritime.

– Våre systemer vil bidra til effektive og bærekraftige operasjoner for Mystic Cruise når de utforsker noen av verdens mest avsidesliggende områder, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør Kongsberg Maritime.

Utstyret skal leveres i 2020 og 2021.