Forestilling vises altså på Lyngdal kulturhus lørdag 26. oktober. Dette blir årets «kulturtreff» for frivillige tilknyttet Frivilligsentralen. Kafeen på kulturhuset byr på deilige supper og annet godt. Så dette blir en fin anledning til å kombinere både mat og kultur.

Det er Flesberg kulturkontor og Flesberg frivilligsentral i samarbeid med Lyngdal kulturhus som arrangerer kulturkvelden.

Musikalsk forestilling

Kompaniet Underholdningsvogna er stolt over å presentere en splitter ny musikalsk forestilling som feirer at nylonstrømpa i 2019 fyller 80 år, og som er en hyllest til hardtarbeidende husmødre og deres dagligliv og drømmer rundt midten av forrige århundre.

De to naboene Nelly Hansen og Solgunn Nilsen bor i en typisk Oslobygård på slutten av 1950-tallet.

Solgunn er den forsiktige, pliktoppfyllende husmoren som drømmer om å bli sett av ektemannen sin, mens Nelly er den smellvakre, selvsikre naboen hennes som hater husarbeid og jobber utenfor hjemmets fire vegger. Forestillingen spinner rundt damenes relasjon og hverdag, og ikke minst vidunderstrømpa av nylon – innimellom klesvask, dørselgere, nymotens hjelpemidler som vaskemaskin og støvsuger, ukeblader og suppeposer.

Kjente låter

Her blir det nostalgiske gjenhør med sanger fra husmorens glanstid som «Sussebass» og «I wanna be loved by you», jazz av Burt Bacharach og revyviser av The Monn Keys så vel som Lalla Carlsen, samt nyskrevne låter som feirer jubilanten nylonstrømpa.

Rollene spilles av Anette Waaler og Kjersti Ekman.

LES OGSÅ:

Har levd med kreft i 20 år - nå får Mona et eget løp oppkalt etter seg

Landsomfattende millionprosjekt for å redde myrer - og klimaet

Inviterer barn til tegnekonkurranse