Gå til sidens hovedinnhold

«Dagen derpå»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi skal ikke hovere over at styret i FE ikke klarte å gjennomføre GF 31. mai.

Det var jo trist at de tekniske problemene skulle skvise ut dem som deltok digitalt.

Herbjørn Teksle sitt innlegg til saken var jo veldig godt, en må unnskylde nybegynnere, de har jo ikke gjort dette før. Det er jo mye å tenke på, mange hensyn å ta og at det glipper litt her og der kunne vi vel alltids bære over med. Men at ikke alle aksjeeiere fikk stemme, fordi de ikke er digitale eller ønsker å delta i store forsamlinger var ikke bra.

Men det er unektelig slik at det hele står i stil til resten av det arbeidet dette styret har fremlagt.

Sigmund Brøtan sa det så tydelig, brudd på flere paragrafer i aksjeloven, brudd på rettsforliket med Bjørg Helgerud. De har ikke fulgt opp vedtak fra forrige GF. En skulle tro at når en er valgt til et slikt styre var det minste en kunne forvente at for eksempel avtalen med Rollag, som jo var vedtatt en gang før med stort flertall, ble holdt varm og ikke hevde at den var gått ut på dato. Det er ikke troverdig. Det er å være arrogant og likegyldig til GF. Styret skal gjennomføre det GF bestemmer, ikke ha andre agendaer eller la enkelte aksjeeiere bestemme.

Ethvert selskap ønsker seg et godt styre, men ikke et styre som til de grader ønsker å styre GF i bestemt retning. Greit med innstilling og anbefaling, men ikke med dagsorden å fikse slik at noen saker «faller ut». Slik at GF egentlig ikke avgjør på demokratisk vis.

Dere har en stygg tendens til å undervurdere bygdefolket som eier aksjene.

Aksjeposten i NUFI, som blir å betale med markedspris fra 1. juni, den vil påføre E-verket store utgifter hvis det blir et flertall for å selge til Midtkraft på neste GF.

For det de koster mer enn 8,8 millioner må e-verket betale + eventuelle kostnader Midtkraft måtte være påført.

Og en ting til, var det noe felleseie som kalles Pikerfosslinjen? Felleseie med de andre e-verkene i dalen. Det kan kanskje ha en betydning for fremtidig drift for FE dersom de går for salg utenfor dette lange og godt innarbeidede samarbeid.

Styret bør legge all prestisje til side nå og vise den nødvendige ydmykhet overfor lover, regler og demokratiet.

Noen av oss, jeg tror de fleste, mener det klart beste alternativet er fusjon med RE. Fortsette et godt samarbeid, også om og med NUFI. Hadde dette blitt gjennomført da det ble vedtatt, hadde aksjeeierne i Flesberg trolig mottatt utbytte nå i år. I stedet sitter vi igjen med en tom kommunekasse, helt sikkert et mindre overskudd i FE og et tydelig minus på vårt omdømme utad. Det er dårlig utbytte det.

Kommentarer til denne saken