Opptur for Tande etter femteplass

FEMTEPLASS: Daniel-André Tande ble beste nordmann i Oberstdorf søndag. Han ble nummer fem. (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)

FEMTEPLASS: Daniel-André Tande ble beste nordmann i Oberstdorf søndag. Han ble nummer fem. (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix) Foto:

Av

Daniel-André Tande var et lyspunkt på en skuffende norsk dag. Femteplassen var et tegn på at ting begynner å peke rett vei igjen.

DEL

Daniel-André Tande var nummer ni etter en svært skuffende norsk omgang i skiflygingsbakken i Oberstdorf med 203,5 meter. I finalen slo den regjerende verdensmesteren i skiflyging til med 226 meter. I det svevet var det mye som minnet om hoppingen fra i fjor i samme bakke. 398,3 poeng holdt til femteplassen.

– Jeg synes jeg leverte bra hopp jeg. I første omgang synes jeg at jeg klarte å utnytte forholdene på best mulig måte. Det blir bare bedre og bedre for hvert hopp, sa Tande til NRK.

Det var Kamil Stochs første verdenscupseier denne sesongen. Han hoppet 214,5 og 227,5 meter i sine hopp. Det var polakkens 32. verdenscupseier i karrieren. Han henviste russiske Jevgenij Klimov til annenplass. Russeren var med 220,5 og 223,5 meter 5,3 poeng bak. Polske Dawid Kubacki tok tredjeplassen etter 207 og 228,5 meter.

Johann André Forfang 203,5 meter i første omgang og ettersom han hadde et par avsatser høyere fart fikk han også dårlig betalt og var bre nummer 18 etter en omgang. I finalen slo han til med 216,5 meter og avanserte til 9.-plass.

Andreas Stjernen hoppet 203 og 205,5 meter. Han ble med det tredje best av de norske hopperne på sin 12.-plass.

Robert Johansson fikk til et litt skuffende første hopp med 196,5 meter og det holdt bare til 25.-plass. I sitt annet hopp hadde han 211,5 meter og endte til slutt ti plasser høyere oppe.

Verken Halvor Egner Granerud og Anders Fannemel med 181 meter klarte å ta seg til finaleomgangen. De endte på og 33. og 34.-plass.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags