Tande utenfor finaleomgangen igjen

BETENKT: Daniel-André Tande sliter fortsatt og ble 35 mann i hoppukerennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

BETENKT: Daniel-André Tande sliter fortsatt og ble 35 mann i hoppukerennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Daniel-André Tande fortsetter å slite i konkurranser. Etter et oppløftende hopp i kvalifiseringen i Innsbruck ble det en ny nedtur i fredagens renn.

DEL

Tande, som var 16. mann i kvalifiseringen, var i en helnorsk duell mot Anders Fannemel i Bergiselbakken, hvor Tande vant i 2017 og ble nummer to i fjor.

Fannemel åpnet med å hoppe 124,5 meter med gode forhold i bakken og fikk 107,6 poeng. En absolutt overkommelig oppgave for KIF-hopperen i en bakke han trives i.

Men ikke denne gangen. Tande kom skeivt ut fra hoppkanten og klarte ikke å hente seg inn. Med gode forhold i bakken ble det kun 115,5 meter og bare 90,6 poeng.

Det holdt ikke til å komme inn på lucky loser-listen. Tande ble nummer 43 og kom ikke til finaleomgangen.

Ubalanse

Dermed ble det som i Garmisch for noen dager siden. En opptur i kvalifiseringen ble etterfulgt av en nedtur i konkurransen.

– Han har ikke balanse i det hele tatt ut fra hoppkanten, var NRK-ekspert Johan Remen Evensens dom etter Tandes hopp.

– Han har ikke klart å finne ut av det. Det er en vanskelig situasjon når ting går så mye imot i konkurransene. Da har du veldig få hopp å finne formen på, fortsatte ekspertkommentatoren.

Ikke rent nok

– Jeg har ikke hatt stabiliteten her. Da sa jeg i går og så jeg forventet ikke å følge opp gårsdagen helt. Jeg ville prøve en ny ting i prøveomgangen i dag, men jeg fikk ikke noe kjempegodt svar av det. Så jeg gikk tilbake til det jeg gjorde i går, men det blir ikke helt rent fra hoppkanten, sier Tande om hoppet til NRK.

– Hva tenker du om Bischofshofen nå?

– Jeg er positivt innstilt til det rennet. Der får man virkelig testet om ting funker eller ikke. Så jeg skal prøve å jobbe likt som jeg har gjort her og forhåpentligvis ta noen flere steg der, svarer Tande.

Overlegen japaner

Den japanske favoritten Ryoyu Kobayashi banket til i den første omgangen med 136,5 meter med tre ganger 19,5 som tellende stilkarakterer. Han leder med 10,2 poeng til Stefan Kraft og 13,5 poeng til Andreas Stjernen som er på tredjeplass etter første omgang.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags