Se Tandes julehilsen før hoppuka

  Daniel-André Tande med en hilsen til Lps lesere. VIDEO: Norges Skiforbund

  Av
  Artikkelen er over 2 år gammel

  Daniel-André Tande har sendt Laagendalspostens lesere en julehilsen. Han lader nå opp til den prestisjetunge hoppuka.

  DEL

  Alt tyder på at Norge stiller i hoppuka med de samme seks hopperne som har deltatt i vinterens sju første verdenscuprenn.

  Det vil i så fall si at det er Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud som skal forsvare de norske fargene i den tradisjonelle og prestisjetunge tysk-østerrikske hoppuken.

  Se også Tande som 4.-klassing fortelle om hoppdrømmen nederst i denne saken.

  Joachim Hauer tok tredjeplassen i kontinentalcuprennet i finske Ruka i helgen, men ingen av de norske hopperne som har deltatt i COC-rennene denne sesongen har klart å sikre en ekstra plass til hoppuka. Lederen sammenlagt får friplass.

  LES OGSÅ: Forbannet Tande leverte superhopp

  Hoppstart 30. desember

  Tradisjonen tro er det hoppukestart i Oberstdorf i romjula 30. desember, mens 1. nyttårsdag er det hopping i Garmisch-Partenkirchen. Så følger Innsbruck 4. januar med avslutning i Bischofshofen 6. januar.

  – Laget blir formelt tatt ut tirsdag, men så lenge vi ikke har tatt noen kvoteplass fra COC, så blir vanskelig å bytte ut noen av de seks som har hoppet så bra i verdenscupen så langt. Halvor, som var sistemann inn på laget, er blitt stabil og alle har vært blant topp ti, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

  LES OGSÅ: Håpet om OL lever for Erlend

  Ulik oppladning

  De norske hopperne har en litt ulik oppladning til hoppuka. Det blir feiring i hjemlige omgivelser for de fleste. Det er den kommende uken man skal bygge formen inn mot det som skal skje i Tyskland og Østerrike.

  Tirsdag skal blant andre Halvor Egner Granerud være med å åpne det nye sporet i tilløpet i Holmenkollen.

  – Jeg tror ikke Tande skal hoppe i Holmenkollen. Han skal trene fysisk til uken. De andre hopperne skal trene i Lillehammer og Trondheim, opplyser Stöckl.

   4.-klassingen Daniel-André Tande forteller om at han vil bli skihopper. Video: Oddbjørn Liberg

   Send inn tekst og bilder «

   Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

   Artikkeltags