Alt tyder på at Norge stiller i hoppuka med de samme seks hopperne som har deltatt i vinterens sju første verdenscuprenn.

Det vil i så fall si at det er Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud som skal forsvare de norske fargene i den tradisjonelle og prestisjetunge tysk-østerrikske hoppuken.

Se også Tande som 4.-klassing fortelle om hoppdrømmen nederst i denne saken.

Joachim Hauer tok tredjeplassen i kontinentalcuprennet i finske Ruka i helgen, men ingen av de norske hopperne som har deltatt i COC-rennene denne sesongen har klart å sikre en ekstra plass til hoppuka. Lederen sammenlagt får friplass.

LES OGSÅ: Forbannet Tande leverte superhopp

Hoppstart 30. desember

Tradisjonen tro er det hoppukestart i Oberstdorf i romjula 30. desember, mens 1. nyttårsdag er det hopping i Garmisch-Partenkirchen. Så følger Innsbruck 4. januar med avslutning i Bischofshofen 6. januar.

– Laget blir formelt tatt ut tirsdag, men så lenge vi ikke har tatt noen kvoteplass fra COC, så blir vanskelig å bytte ut noen av de seks som har hoppet så bra i verdenscupen så langt. Halvor, som var sistemann inn på laget, er blitt stabil og alle har vært blant topp ti, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

LES OGSÅ: Håpet om OL lever for Erlend

Ulik oppladning

De norske hopperne har en litt ulik oppladning til hoppuka. Det blir feiring i hjemlige omgivelser for de fleste. Det er den kommende uken man skal bygge formen inn mot det som skal skje i Tyskland og Østerrike.

Tirsdag skal blant andre Halvor Egner Granerud være med å åpne det nye sporet i tilløpet i Holmenkollen.

– Jeg tror ikke Tande skal hoppe i Holmenkollen. Han skal trene fysisk til uken. De andre hopperne skal trene i Lillehammer og Trondheim, opplyser Stöckl.

4.-klassingen Daniel-André Tande forteller om at han vil bli skihopper. Video: Oddbjørn Liberg