I 1988 ble det opprettet et kortilbud i regi av Åpent Verksted på Røde Kors-huset. Nå har koret navnet Åpent Kor-Kongsberg Seniorkor. Senior måtte inn i navnet for å få medlemsfordeler fra Norsk Korforbund.

Siden den gang har koret vært et godt tilbud med medlemstall som ligger på ca. 25, med alder fra 60-årene og oppover. Det kommer sangglade medlemmer som har glede av flerstemt sang, og Signe Lise Holm har i mange år ledet det hele med humør og inspirasjon.

Flere medlemmer har erfaringer fra andre av byens kor. Korøvelsen onsdag formiddag er en hyggelig og viktig møteplass for koret, og som mange har erfart: Du går begeistret ut fra øvelsen!

Tradisjonelt har koret hvert år hatt en vårkonsert på Røde Kors-huset, men pandemien satte jo en stopper for dette. Vi har holdt det gående med øvelser ute når været tillot det, inne med stor avstand og mye lufting. Men denne våren er vi tilbake til normalen!

Derfor er tittelen på vårens konsert kommende torsdag «Endelig sammen». Og vi gleder oss til både å synge for gjestene på konserten og sammen med dem. Servering blir det også!