Per 15. desember var det gitt hele 223 donasjoner til julekalenderen, der pengene går til barn på flukt. De fleste donasjonene kommer fra privatpersoner.

Anne Lande fra Kongsberg er en av dem som har gitt en slant.

– Jeg synes det er en viktig sak å støtte. Initiativet med å lage en sånn kalender er bra, sier Lande.

Gun Helen Glesne fra Uvdal likte også julekalenderen.

– Jeg tenker at når unger har det så vondt, for eksempel de i Moria-leiren, så er vi forpliktet til å hjelpe. Vi lever bra og har stort sett det vi trenger, selv under en pandemi. Da er det viktig å huske på dem som har enda mindre, sier Glesne.

Helle Skullestad, som også har gitt litt, synes en «omvendt» julekalender er en fin ting.

– Det er et flott tiltak i disse koronatider, sier hun.

- Fint å kunne dele på godene

Anne Lene Torsholt har gitt sin støtte til julekalenderen. Hun er opptatt av at ingen bidrag er for små.

– Jeg valgte å støtte fordi jeg syns det er var et utrolig godt initiativ, og det viser at Laagendalsposten tar sitt samfunnsansvar på alvor. For meg har det alltid vært viktig å dele på godene hvis man kan, og har mulighet. Det er mange som ikke har mulighet, og det må vi også huske på, men ingen donasjon er for liten, og alle monner drar. Å bidra med litt kan hjelpe mange. Vi er tross alt heldige her i nord, og mange har det dessverre mye verre enn oss hele tiden, korona eller ei, derfor ville jeg bidra når jeg hadde mulighet, sier Anne Lene Torsholt.

Noen av privatpersonene som har gitt, har også lagt inn en kommentar, som Reidun S. E, som skriver: «Barn på flukt trenger vår hjelp og jeg er så heldig og har et varmt sted å bo. Så bra tiltak»

Hege Beate Hjelle skriver; «Varmer mitt hjerte at dere gjør dette»

Håkon og Frida skriver « Mormor ønsket at gaven i år skulle gis til et veldedig formål. God jul mormor! Klem fra Håkon og Frida».

Det er samlet inn i overkant av 114.000 kroner per 15. desember. Innsamlingen pågår helt til den 25. desember. Målet er å samle inn 500.000 kroner.

Les også

Laagendalsposten etterlyser lokalt engasjement – vil samle inn mer enn en halv million kroner