Gå til sidens hovedinnhold

Det ble for dyrt å leie – kjøper hele stasjonsområdet

Formannskapet i Nore og Uvdal går nå inn for å kjøpe hele stasjonsområdet på Rødberg fra Bane Nor. Dermed kan det bli både kafé, kontorer, konsert- og utstillingslokale og turistinformasjon i Lokstallen.

For abonnenter

Det har lenge vært interesse fra næringslivet i Nore og Uvdal for å kunne bruke en ny og oppgradert Lokstall i Rødberg sentrum. Interessen har gått på blant annet både å leie lokaler til kontorer, samt drift av en mindre kafé i bygget.

Kommunen ønsket først og fremst å leie Lokstallen, men mente prisen Bane Nor kom med var for høy. Deretter spurte kommunen om å kjøpe den, men da kontret Bane Nor med at de gjerne ville selge hele stasjonsområdet, inkludert Lokstallen.

Enden på den foreløpig visa er at formannskapet gikk med på å innvilge 4,2 millioner kroner til kjøp av hele stasjonsområdet. Dette skal finansieres gjennom låneopptak. Saken skal innom kommunestyret for endelig godkjenning.

Les også

Nye boliger, nytt sentrum, mer oppmerksomhet: – Det er masse spennende som skjer for tida

Oppgradering for 22 millioner

Det eventuelle kjøpet av stasjonsområdet er for øvrig bare begynnelsen på oppgraderingen av Lokstallen og uteområdet.

Oppgradering av Lokstallen til å bli klar for utleie er beregnet til å koste 15,2 millioner kroner, mens uteområdet foreløpig er beregnet til litt over sju millioner kroner. Mulig årlig inntekt på husleie er skissert til 500.000 kroner, mens årlige kostnader knyttet til drift, vedlikehold og finansutgifter er beregnet til 645.000 kroner.

Jon Brun (Sp) fikk for øvrig med seg hele formannskapet på at administrasjonen i det endelige kommunestyret skal «fremlegge saksopplysninger der status om vern og fredning som omhandler stasjonsområdet, der både bygg og tekniske installasjoner inngår».

Les også

Friis Arkitekter AS vant konkurransen på Rødberg

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.