– Nå er det ganske kjølig i hele landet, så snøen blir liggende der den allerede har falt, sier meteorolog Bente Wahl til NRK.

På mandag starter vinterferien i Oslo, Telemark og Vestfold, Agder, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag og deler av Viken.

Vinterferien for vårt distrikt starter neste uke.

Kan komme mer snø

De kommende dagene kommer det et lavtrykk over Sør-Norge som kan gi snø i fjellet.

– Når det gjelder Rogaland og Agder kommer det nok som sludd på kysten. En skal ikke langt inn i landet før det kommer som snø, sier meteorolog Charalampos Sarchosidis til kanalen.

I Nord-Norge er det meldt rolige vinterforhold med oppholdsvær de kommende dagene. Mot slutten av uka øker sannsynligheten for byger, ifølge Sarchosidis.

Moderat skredfare

De kommende dagene er snøskredfaren satt til nivå 2 – moderat- i de fleste regioner. Unntaket er Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Voss og Hardanger. Der er faren betydelig og satt til nivå 3.

– Det er viktig å ikke miste respekten for snøskredfaren ved moderat skredfare. Det er nemlig ved moderat og betydelig snøskredfare de fleste ulykkene skjer, sier vaktleder Tommy Skårholen i Snøskredvarslingen i en pressemelding.

(©NTB)