Gå til sidens hovedinnhold

Det eneste vi vil er å få noen alternativer på bordet

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg ønsker rett og slett alternativer som er godt opplyste og informative, skriver Roger Kjenås om Flesberg elverk-striden i dette leserbrevet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå nærmer det seg generalforsamling og jeg ønsker å påpeke noen ting før valget

Dette er IKKE et valg mellom Rollag elverk (RE) og Ringerikskraft (RIK). Jeg er ikke imot en fusjon med Rollag. Jeg er heller ikke for en fusjon med RIK. Det jeg er imot er en fusjon med Rollag og Flesberg elektrisitetsverk (FE) etter den avtalen som ble presentert på generalforsamlingen (GF) i februar.

Jeg ønsker rett og slett alternativer som er godt opplyste og informative, slik at vi på et senere tidspunkt i høst kan stemme på den fusjonspartneren som tar best vare på våre felles verdier og som vi kan utvikle våre framtidige lokale arbeidsplasser sammen med.


Styret i FE har ledet denne prosessen på en særdeles slett måte og må bære et tungt ansvar for den vonde splittelsen som nå hersker blant aksjonærer og i bygda for øvrig. Prosessen har vært preget av:

  • Regnefeil
  • Lite og mangelfull informasjon
  • Usannheter/halvsannheter
  • Tåkelegging
  • Og den toppet seg nylig med utsendelse av ny oppdatert saksliste med et nytt pkt 10 om «selskapsmessig skille» som ikke en gang er forklart nærmere i sakspapirene, men som kort fortalt er et ja til Rollag fusjonen med bare simpelt flertall.

Avtalen med Rollag er preget av:

  • Overføring av verdier på 15-20 millioner kroner fra våre aksjonærer i Flesberg til aksjonærene i Rollag!
  • Redusert utbytte i all framtid
  • Ny selskapsstruktur som fratar oss aksjonærer det meste av kontrollen med selskapet
  • Fratar kommunestyrene i de to kommunene all innflytelse til tross for at de har aksjemajoriteten
  • Et betydelig tap av lokale arbeidsplasser. Rasjonaliseringsgevinst og lovnader om redusert nettleie (1000 kr pr år) forutsetter reduserte personalkostnader.

Hvis ikke styret kan gi oss mer trygghet i at dette er det beste alternativet i form av informasjon og alternativer, må vi stille spørsmålet om styret er riktig til å gjøre en slik prosess for oss eiere

Syns vi ikke dette er greit, da skal vi dra i nødbremsen og stemme NEI på GF, for å få flere alternativer på bordet

Fordi av dere som tviler på at jeg og vi ikke vil det beste for bygda, er det greit å gjøre noen tilbakeblikk der mange av oss var med: Vi hadde ikke drevet masse dugnad og jobbet gratis i mange år, hvis vi ikke brydde oss om bygda vår (Stevningsmogen fritidspark, gangvei Svene-Lampeland etc.)

Det eneste vi vil er å få noen alternativer på bordet og ordentlig informasjon som vi forstår, slik at vi kan ta et riktig valg som vi står bak i fremtiden. Vi håper at flere også ønsker dette. Er det for mye forlangt??

Kommentarer til denne saken