Årets siste arrangement på EnergiMølla er over. Romjulsmetallen i helgen, med Eyes Wide Open fra Sverige, Perfect NME og Mercury Moon sørget for å blåse murpuss av veggene og juleglitter av gjestene.
Lørdag 28. desember markerte slutten på et år med høy aktivitet på EnergiMølla, og det er på sin plass med en aldri så liten hyllest til alle de som jobber i kulissene. De bruker timevis av sin egen fritid til å selge billetter, rydde og rigge, stå i baren og henge opp plakater for at vi andre skal få konsertopplevelser for livet, Barnelørdag eller en hyggelig kveld med quiz.

Det er en godt brukt frase, men hvorfor gjøre det vanskelig når det er enkelt! Uten innsatsen fra de som engasjerer seg frivillig, hadde kulturlivet i Kongsberg ikke vært i nærheten av det vi kan glede oss over i dag. Vi hadde antageligvis hatt hverken quizer, konserter eller Barnelørdager, i hvert fall ikke i samme skala.

På EnergiMøllas eget julebord er det fast kåring av «Årets mest frivillige». En markering for å gi litt oppmerksomhet til alle de hundrevis av timer med ubetalt arbeid EnergiMølla sine fantastiske frivillige legger igjen i løpet av ett år med arrangementer. I 2019 hadde vi godt over 550 frivilligtimer registrert hos oss.
Den som la igjen absolutt mest av sin fritid på EnergiMølla i 2019, var den samme som i 2018!

Øystein Klonteig er pensjonist og en ekte ildsjel, som når han ikke er på jobb hos oss er å finne som frivillig på Kongsberg Jazzfestival, Glogerfestspillene, hos KIF eller Kongsberg Byorkester.
Sammen med seg på pallen hadde han selskap av årets nest mest frivillige Marita Daniela Bråthen og Magnus Klausmark som en god tredjemann.
Alle ble hedret med medalje og et øyeblikk under spottene, i motsetning til å være i bakgrunnen som de ellers er når de er på jobb på EnergiMølla. Øystein fikk enda en pokal til peishyllen.