Snøen er i ferd med å smelte og våren er her med alle sine forestillinger, konserter og semesteravslutninger. Det er tida hvor alle vil vise fram det de har jobbet med gjennom kalde, mørke vintermåneder.

Voices er ikke noe unntak der.

Det er med stolthet vi denne uka vil invitere dere på en variert vårkonsert fredag og lørdag på Betania.

Vi smeller til fra start med Imagine Dragons «Believer». Vi skal veien om gode norske viser som «Solskinn og sang» og «Bruremarsj fra Lødingen», via Spice Girls i Madrigal-format, Teigen og noen gospelslagere over til noen sartere sanger om kjærlighet og medmenneskelighet, blant annet tittelsangen for konsertene «Den finast’ eg veit».

Vi håper at alle vil kjenne igjen mye og kanskje også få noen nye favoritter til spillelista si.

Koret Voices åpnet dørene første gangen august 2018. Det betyr at vi nå runder fem år med sang og moro. Det har vært mange innom og heldigvis er det mange som har blitt værende også. Per dags dato har vi 58 medlemmer. 19 av dem har vært med alle semestere siden start. Uavhengig av om øvelsene har vært digitale eller utendørs på grunn av restriksjoner eller om det har vært «vanlige dager» har de møtt opp og gitt alt for at dere som publikum skal få så bra konserter som mulig. Mange har stilt opp på helgeseminarer og vi var alle på en hotelltur med både "fag og fjas" høsten 2021.

Koret i seg selv er og viktig for folk. Et lite spørsmål på medlemsgruppa vår om hva koret betyr for medlemmene, genererte i løpet av kort tid nesten 30 svar fra både nykommere til gjengen og de som har vært med fra start. Her får dere litt innblikk i hva Voices betyr for oss:

«Som ekte «fersk» deltaker med null korerfaring fra før, må jeg si at Voices for meg har vært en helt spesiell opplevelse - det å skape sangglede i et inkluderende og positivt fellesskap. En ekte energiboost i hverdagen»

«Alltid vært glad i å synge, men aldri våget meg inn i noe kor. Så da Voices dukket opp tenkte jeg dette er noe for meg, nå har jeg muligheten! Så Voices er ukas høydepunkt som gir så mye glede, energi og fine sangopplevelser sammen med masse flotte folk»

«Ukas høydepunkt og smertestillende for meg, koret betyr sang og gode venner. Etter at jeg begynte i koret har livet mitt forandret seg positivt på mange måter og jeg har forandret meg, og får mer ut av hver dag og livet generelt, takket være trygghet vi har i koret. På grunn av denne tryggheten jeg føler med dere, har jeg blitt tryggere på meg selv og min egen verdi. Alle dere i Voices har bidratt til dette!! Tusen takk»

«Masse glede, et sted man tør være seg sjøl og komme som man er akkurat den dagen. Herlige folk i alle aldre, trygghet, en aktivitet som ikke koster skjorta, så mye varme og så mye glede!»

«Hukommelsetrening og sosialt samvær med hyggelige folk. Her kan man være seg selv.»

«Jeg har fått en møteplass som er bare min. Et fristed der jeg kan være meg selv på godt og vondt.

Elsker å synge sammen med andre og for andre.»

«Gleden av å synge og oppdage at man kan skape musikk sammen med andre uten at man selv har et stort sang- og musikktalent»

«Ukas høydepunkt og avbrekk fra småbarnslivet… Jeg får også presse meg selv til å trå utenfor komfortsonen og tørre å slippe meg mer løs og synge for og med andre i en trygg setting.»

«Det å synge i Voices er for meg helt fantastisk. Fantastiske mennesker som har omsorg for hverandre. Når livet et tøft, så er det så inderlig godt å være sammen med Voicer’ne. Det er godt å føle at man hører til et sted, man føler at det er bruk for en, noe som for meg personlig har vært veldig godt å kjenne på etter at jeg ble ufør. Torsdag er så absolutt ukas høydepunkt»

«Et inkluderende og støttende kor, hvor alle kan få utløp for gleden ved å synge, selv om man ikke er et naturtalent når det gjelder stemme.»

«Det har vært veldig moro å bli kjent med sin egen stemme og prøve å utvikle den over tid. Jeg har blitt bedre og tryggere, men det er kun jobbing som hjelper, ikke noe talent å lene seg på.

Du verden så moro det er når man får det til!»

«En arena hvor hverdagsmaset blir borte for noen få timer en gang i uken. Jeg er takknemlig for alle de nye menneskene jeg har blitt kjent med. Jeg er så glad for den løse latteren vi har i rekkene og godheten vi har for hverandre. Hvis man synger litt feil fordi man blir nervøs, så trenger man ikke være redd, for koret hjelper deg videre. Og Herremin jeg glemte nesten å nevne alle kakene, den gode maten og dugnadsånden, jeg er stolt av koret vårt.»

Som dirigent skriver jeg under på det siste. Jeg er så stolt av denne gjengen og jeg håper dere fyller salen på Betania disse to kveldene, så vi alle sammen med dere, kan få oppleve sangglede, fellesskap, kaker og god stemning.

Velkommen på konsert!