Gå til sidens hovedinnhold

Det tilspisser seg mot en avgjørende Generalforsamling i Flesberg Elektrisitetsverk.

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Prosessen for å få til en fusjon mellom Flesberg og Rollag har pågått over noen år, med tilsynelatende stor enighet om hva som er det beste for bygda. Styret har arbeidet systematisk med støtte av sine utvalgte advokater og konsulenter. Godt organiserte aksjonærer i Rollag og Flesberg har blitt enige om hvordan dette skal gjøres og de kjører etter en plan.
Så hvorfor dette oppstyret nå etter siste ekstraordinære generalforsamling i Februar? Er det et ran på gang? Blir Flesbergingene lurt? Ble de lurt alt på Generalforsamlingen i Februar? Er der riktig at løpet er kjørt?
Svaret på disse spørsmålene deler aksjonærene i Flesberg i to leire, og samler aksjonærene i Rollag. Nedskrivninger og realisering av store tap for Flesberg for å tilfredsstille verdibrøken i fusjonen, kan umulig være riktig, i lys av den verdisettingen tilsvarende transaksjoner har gitt og hva seriøse aktører mener.
I tillegg vil den foreslåtte selskapsstrukturen i praksis gi all makt til det styret som velges på fremtidige Generalforsamlinger. Med organiserte rollinger og et delt Flesberg ser vi alle hvordan det vil utvikle seg.

Er det for sent å berge verdiene og arbeidsplassene for Flesberg? Nei, men det vil kreve et 100% oppmøte på Generalforsamlingen 24 Juni. Det som normalt krever to tredjedelers flertall vil i verste fall presses igjennom med simpelt flertall.
Flesberg har bare denne ene muligheten til få kontroll på situasjonen. Tapes den, vil det bli opp til andre krefter å redde stumpene.
Rune Ingels

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.