Litt gøy å lese denne argumentasjonen, som senterleder Truls Klippen fremfører, og hvor antallet «besøk» på biblioteket benyttes for å flytte Vinmonopolet. 1370 «besøkende» på biblioteket på KRONA i gjennomsnitt hver eneste dag året rundt, er så mange at Vinmonopolet må flyttes til Stortorvet! Selvfølgelig, at jeg ikke har forstått dette tidligere.

At det i dette store antall «besøkende» er inkludert svært mange dobesøk, vann og kaffetørste personer, og annen intern gangtrafikk forbi de mange optiske måleinstrumenter i KKP-bygget, det for så være. Det er i all hovedsak personer som oppholder seg i KRONA-bygget, uten å ha reelt sett besøkt biblioteket. Mer enn mange nok til å flytte polet, ingen tvil, det betviles ikke.

Med folkebiblioteket fremdeles beliggende på Nymoen, i bygget som nå er Magazinet, ville vi altså hatt et Vinmonopol på Vestsida for framtida. AP, Høyre og SV ville det imidlertid ikke slik. Synd at biblioteket ble flyttet fra Nymoen, det er sikkert. Jeg savner folkebiblioteket, jeg benyttet det flittig. I KRONA-bygget får jeg hodepine, jeg har vært på biblioteket der, men i svært begrenset omfang.

Eller så merker jeg meg at all handel bør legges til ett sted, ifølge senterleder Truls Klippen, og det naturlige vil sikkert være å lage 350 meters pluss gangbru, unik og spektakulær må vite, mellom Stortorvet og Berja i tillegg til en korridor over veien fra Stortorvet til SildeParken – teknologibyen Kongsberg, byen med all handel på ett sted! Bedre kan det ikke bli?

De eksisterende næringsdrivende på Vestsida bør snarest søke Scala Eiendom om å få plass i deres portefølje; kanskje er det plass i sentrumsgården? Det vil vektlegges næringsvirksomhet som gjør at det helst drypper på dem som allerede er i Scala Eiendoms portefølje.

Vestsida blir ett opplevelsessenter for dovendyr, rotter, mus og spøkelser – for åndelig påfyll, og for folk som vandrer forbi målestasjonene inne på KRONA.

Den fører og passasjerløs bussen blir bindeleddet mellom de to bydelene i teknologibyen Kongsberg; til en kost kr 139 pr. tur. Ingen grunn til å bli sur.

Dette blir SÅÅÅÅ bra. Nå har vi virkelig god grunn til å feire.

Det blir GARANTERT en sving innom polet på Rødberg, på vei til hytta i Uvdal. – Okay, da. Jeg bare tulla: joy: