Gå til sidens hovedinnhold

18.13: Politiet varslet om hendelsen

Politiet mottar de første meldingene om om at en person beveger seg med pil og bue i Kongsberg.

18.28: – Person observert med pil og bue

Sør-Øst politidistrikt melder på Twitter at det pågår en politiaksjon i Kongsberg sentrum. En person skal være skutt etter med pil og bue.

18.47: Gjerningsmann pågrepet

– Gjerningsmannen er håndtert, opplyser politiet til Laagendalsposten.

19.40: Bombegruppen på plass

Bombegruppen fra Oslo politidistrikt var på plass i Kongsberg, ifølge VG

19.54: PST er orientert

– Vi er i tett dialog med ordinært politi, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen, til VG.

20.13: Drammen sykehus i beredskap

Drammen sykehus er satt i beredskap, melder NRK

20.34: Politiet bekrefter omkomne

– Det er flere skadde og flere omkomne personer etter hendelsen, sier Øyvind Aas, leder for politiets driftsenhet i Buskerud.

20.43: Justisministeren orientert om hendelsen

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland er informert om situasjonen på Kongsberg og følger den tett, melder Justisdepartementet på Twitter

21.40: Coop bekrefter hendelse i butikk i Kongsberg

Kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, bekrefter over Nettavisen at deler av den alvorlige voldshendelsen på Kongsberg skjedde i en av kjedens butikker.

22.05: Politiet: – Naturlig å vurdere om hendelsen på Kongsberg er en terrorhandling

Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt sier det er naturlig å vurdere om det er en terrorhandling. Det er ikke aktive søk etter flere personer i området. -Ut i fra opplysningene vi har nå, er det en person som har utført disse handlingene alene, sier Aas. Den pågrepne er ikke avhørt.

22.45: Erna Solberg: – Forstår at mange er redde

Statsminister Erna Solberg (H) og justisminister Monica Mæland (H) møtte pressen onsdag kveld.

– Meldingene som kommer fra Kongsberg i kveld er grufulle. Gjerningsmannen har gjennomført fryktelige handlinger mot flere personer. Det er en svært dramatisk situasjon som rammer Kongsberg-samfunnet hardt, og hendelsene ryster oss, sa Solberg. Jeg forstår at mange er redde. Derfor er det viktig å understreke at politiet mener de har kontroll på situasjonen. Våre tanker går til de som er rammet og deres nærmeste, sa Solberg.

22.47: Støre er orientert om hendelsen

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er varslet om det som har skjedd i Kongsberg onsdag kveld. Det opplyste justisminister Monica Mæland på pressekonferansen.

22.58: Støre om Kongsberg-drapene: – En grusom og brutal handling

– Det vi har fått høre fra Kongsberg i kveld, vitner om at en grusom og brutal handling er begått, uttaler Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

23.18: Fem drept i Kongsberg

Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt bekrefter at fem personer ble drept i hendelsen i Kongsberg onsdag kveld. Ytterligere to personer er skadd og får behandling på sykehus. Den ene skadde er en politibetjent som oppholdt seg i butikken, men som ikke var på jobb.

Dette vet vi så langt

Politiet bekrefter onsdag kveld at 5 personer er drept og 2 skadd på Vestsida i Kongsberg etter at en mann har skutt flere personer med pil og bue.

For abonnenter