Denne uken foregår 4H sin landsleir i Breim på Vestlandet. Leiren startet 30. juli og varer fram til 6. august.

Fra de lokale klubbene til 4H Buskerud er det til sammen sju jenter fra Hvittingfoss, Veggli og Uvdal som har reist over til Vestlandet for å delta på leiren.

Temaet for årets landsleir, som er den første landsleiren på to år, er «helt lokalt». Med dette temaet settes fokuset på bygdelivet og reisen bygda har tatt innenfor jordbruk og kultur.

Paintball og via ferrata

– Det er veldig sosialt og gøy, også blir du litt kjent med folk. Det er veldig mange forskjellige folk, så du har liksom alltid noen å være med. Veldig masse aktiviteter og forskjellige ting, forteller Åsne Hjertaas Sporan (17) om landsleiren.

Sporan har vært med i Uvdal 4H siden fjerdeklasse, og dette er den første gangen hun er med på landsleir.

Under landsleiren arrangeres det aktiviteter som fjordpadling, vandring på isbre, swingkurs, matlagingskurs, volleyball, paintball, ridekurs og fjellturer.

Sporan forteller at søndagen gikk til bli kjent-leker, mens de på mandag og tirsdag deltok på aktiviteter de hadde valgt ut på forhånd.

– Jeg var med på paintball og via ferrata i Loen, sier hun.

Onsdag er det rebusløp og på torsdag skal det være volleyballturnering, der Buskerud 4H har meldt på et blanda lag.

Sosiale kvelder

Ved siden av den organiserte aktiviteten er det også mye fritid til sosialt gjennom leiren, der man møter kjente og kan bli kjent med nye.

– Du møter venner som du kanskje ikke møter så ofte ellers, sier Sporan.

Tidligere har hun vært med på nordisk leir i Danmark, som var i 2019. Hun forteller at det er flere som i år er med for første gang, siden det ikke har vært arrangert på 2 år.

– Det er ikke så mange som var med på Bornholm i 2019, så det er veldig mange nye, forteller Sporan.

For henne har det beste hittil vært det sosiale på kveldene.

– Det er noe som heter miljøtorg, også er det dans og litt sånn forskjellig. Dans og musikk da, og bare det å sitte og snakke. Ellers så kan du ta kveldsmat, bare ligge i teltet og snakke med noen du har blitt kjent med, sier hun.

Miljøtorg er det sosiale samlingsstedet som arrangeres på kveldene under landsleiren.