Full stans på Drammenbanen - feilen rettet

KØER: Det blir satt opp buss for tog på Drammenbanen. Rundt klokken fire var det allerede lange køer for å få plass.

KØER: Det blir satt opp buss for tog på Drammenbanen. Rundt klokken fire var det allerede lange køer for å få plass. Foto:

Det var full stans i togtrafikken mellom Skøyen og Lysaker torsdag kveld. Dette som følge av en nedrevet kjøreledning. Strekningen ble stengt ut døgnet, og det ble satt opp busser.

DEL

(Drammens Tidende) Oppdatert 05.45 fredag: Natt til fredag opplyser Bane Nor at anlegget for togenes kjørestrøm ved Lysaker er ferdig utbedret. Dermed er strekningen ved Drammenbanen åpnet for normal trafikk.

Oppdatert kl. 22.15: Bane Nor melder at utbedringen av skadene på kjøreledningen mellom Skøyen og Lysaker fortsetter utover natten. Bane Nor håper Drammenbanen åpner for normal trafikk i tide til morgentrafikken fredag.

DRAMMEN: Skal du reise til eller fra Drammen må du regne med innstillinger og forsinkelser. Ifølge Vy er strekningen Lysaker-Skøyen stengt for togtrafikk. Bane Nor melder om at dette skyldes at et tog har revet ned en kjøreledning. Togselskapene jobber med å sette opp alternativ transport.

Stengt ut døgnet

Klokken 18:30 melder Bane Nor at det fremdeles er stengt mellom Skøyen og Lysaker og at strekningen vil være stengt ut døgnet.

– Det er for tidlig å si noe om når togene kan kjøre som normalt igjen. Først berges de reisende ut av togene før vi starter på arbeidet med å utbedre skadene, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli.

Bane Nor beklager ulempene for de reisende.

– Dette får dessverre store konsekvenser når det skjer midt i rushtrafikken, og vi beklager de ulempene dette medfører for de reisende, sier Nordli.

For linje L1, L12, L13, L14, R10 og R11 gjelder følgende: Busspendel mellom Skøyen-Sandvika og Skøyen-Drammen.

Linje L2 og L21: Busspendel mellom Skøyen og Stabekk. Øvrige regiontog erstattes med buss.

    STANS: Slik så køen ut på Sandvika stasjon litt over klokken fire.

    STANS: Slik så køen ut på Sandvika stasjon litt over klokken fire. Foto:

    STANS: Torsdag ettermiddag må passasjerene på Drammenbanen regne med forsinkelser og innstillinger. Her fra Drammen stasjon.

    STANS: Torsdag ettermiddag må passasjerene på Drammenbanen regne med forsinkelser og innstillinger. Her fra Drammen stasjon. Foto:

    Artikkeltags