Liker du mye vær? Da har du noe å se fram til

KRAFTIGE VINDKAST: Fra søndag ettermiddag er det ventet kraftige vindkast i Buskerud. Mer snø er også på vei. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

KRAFTIGE VINDKAST: Fra søndag ettermiddag er det ventet kraftige vindkast i Buskerud. Mer snø er også på vei. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Lørdagen har vært tørr og fin, selv om vinden har vært litt sur. Men i natt snur det igjen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det er lite som tyder på kaldt og stabilt vintervær i uka som ligger foran oss. Værgudene ser ikke ut til å bestemme seg, og sender et assortert utvalg vår vei.

Det begynner alt i natt. Da feier mildere luft innover landet, og tar med seg ganske mye nedbør. I vårt område begynner det hele i hvit og tørr form, før det gradvis blir våtere og våtere.

– Det ser ut til å komme rundt 10 millimeter nedbør i løpet av natta og morgentimene. Det begynner som snø, men går trolig over til sludd og senere regn, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Drammens Tidende.

Om alt skulle komme som snø, vil det bety rundt ti centimeter med snø, men det avhenger av hvor våt snøen er.

I løpet av søndagen vil temperaturen ligge rundt null grader.

Begynnelsen på arbeidsuka ser ut til å bli ganske bra.

– På mandag blir det oppholdsvær, og kanskje noen gløtt av sol. Da synker temperaturen, før den utpå tirsdagen blir mildere igjen. Da kommer et ganske kraftig lavtrykk sørfra, og det har med seg både nedbør og mildere luft. Også denne nedbøren ser ut til å begynne med snø, før det kommer ganske mye regn, sier Granerød.

Han betegner tirsdagens vær som «ganske ruskete».

Mot slutten av neste uke ser mildværet til å holde seg, og vi kan vente oss temperaturer rundt 5–6 plussgrader og perioder meg regnvær.

Artikkeltags