Du bestiller! Biblioteket pakker! Du henter!

BIBLIOTEKSJEFEN: Elisabeth Bergstrøm låner ut massevis av bøker selv om biblioteket er stengt.

BIBLIOTEKSJEFEN: Elisabeth Bergstrøm låner ut massevis av bøker selv om biblioteket er stengt. Foto:

Av

Før påske ble det levert ut over 900 bøker i ferdigpakkede poser, og denne uka har pakkingen pågått for fullt i biblioteket.

DEL

De ansatte har aldri fått så mange hyggelige hilsener som de får på mail om dagen. Så det er tydelig at dette er et tilbud som treffer i denne spesielle tiden samfunnet vårt nå er i.

Bibliotekets primære oppgave er jo blant annet å tilby gratis utlån av bøker og annet til innbyggerne, og det er flott å se at denne oppgaven fremdeles kan håndteres, om enn på en litt annen måte enn til vanlig. Mange savner nok et bibliotek å være i, men nasjonale føringer går ut på fremdeles stengte bibliotek, og med over 500.000 besøkende på Kongsberg bibliotek i året, forstår nok alle at det ikke er så lurt i disse dager.

Nå er det kun bibliotekets ansatte som oppholder seg i biblioteket, og der vaskes hender med såpe og antibac, det brukes hansker, og ingen andre enn de ansatte berører bøkene som pakkes og leveres ut. Nå åpnes det også for innlevering av bøker, samtidig med utlevering. Innleverte bøker plasseres i tre dagers karantene før de igjen pakkes og lånes ut til nye lånere.

Bøker, lydbøker og filmer kan bestilles på mail til biblioteket, men det er jo fremdeles en del av oss som ikke benytter mail. Derfor åpner biblioteket også opp for at du kan ringe inn bestillinger. Mandag – torsdag kl 10-11 kan du ringe inn din bestilling til bibliotekets telefon 32 86 68 50. Det beste for biblioteket er fremdeles å få bestillingene på mail, men har du ikke mail, så skal du få låne bøker likevel!

Og for de hel-digitale: E-bøker kan lånes gratis på bibliotekenes egen ebok-app BookBites, og Nasjonalbiblioteket har åpnet opp for lesing av sin digitale samling på nb.no. Hvis du følger med på Kongsberg biblioteks FB-side eller hjemmeside, så legges det løpende ut informasjon om eget bibliotek og andre nasjonale tjenester alle kan benytte seg av.Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.