Ved midnatt natt til tirsdag ble en katt eller en rev påkjørt på fylkesvei 40 ved Skutsvika, ved Svene.

– Vi fikk inn en melding fra en bilfører som hadde kjørt på det han sa var en katt eller en rev. Han var ikke sikker. Bilen hadde ikke fått noen skader, men dyret bilen hadde truffet må ha merket sammenstøtet, sier Arne Vagnild hos politiet på Kongsberg.

Det hele gikk så fort at bilføreren ikke fikk med seg om det var en katt eller en rev han traff.

– Føreren lette etter dyret, men fant det ikke noe sted. Det stakk av. Men hvis noen savner katten sin, så er det kanskje greit at de vet at dette har skjedd, fortsetter Vagnild.

Elgpåkjørsel

Lenger opp i dalen, et sted på Lyngdalsveien, ble en elg påkjørt av en bil tirsdag morgen. Her må elgen ha fått skader, for det var tydelige merker på bilen etter sammenstøtet.

– Det gikk ut over et sidespeil og en bakdør, men elgen stakk til skogs. Her er viltnemnda kontaktet, og de er ute for å lete etter elgen, sier Arne Vagnild.

Rolig natt for brannvesenet

Øystein Kjørstad hos Kongsberg brann- og redningstjeneste melder om en rolig natt. De rykket rundt midnatt ut til en brannalarm i Kongsberg teknologipark. Men dette viste seg å være en falsk alarm. Etter å ha sjekket lokalene, så kunne de returnere til brannstasjonen.