- Elgkalvene ligger i stua

Tvillingkalvene har det godt og deler stuegulv med blant annet denne hunden.

Tvillingkalvene har det godt og deler stuegulv med blant annet denne hunden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Det er en sårbar periode nå.

DEL

De ansatte på Langedrag er i sorg etter at flere dyr,  blant annet elgene Svea og Elgvin, døde i parken de siste dagene. Mattilsynet og veterinær er koblet inn i saken, og det er gjort kjent at det har vært en overoppblomstring av bakterier som har gitt giftstoffer i kroppen til dyrene.

Det er foreløpig alt de vet, og fortsatt venter de på svar fra flere analyser og prøver.

- Vi føler oss ikke helt trygge ennå, men vi håper at det kun blir med de dødsfallene som har vært, og at det er under kontroll. Det ser ut til at de resterende dyrene har det bra og er i god form, forteller Anne Grete Lindvik.

LES OGSÅ: Flere dyr har dødd på Langedrag

- Ekstra sårt

- Det er en sårbar periode nå.

Hun er dyreansvarlig på Langedrag.

Midt oppi det hele ble tvillingkalvene til Svea og Elgvin født, som et lysglimt i de tunge dagene. Nå holder de ansatte på Langedrag fullt fokus på å passe ekstra godt på tvillingene som uvitende koser seg i stua med flaske og andre dyrevenner.

- Det var ekstra sårt å miste Svea og Elgvin, det var jo de første elgene vi hadde. Men vi tenker jo at de kanskje lever videre gjennom kalvene sine, og de er foreløpig friske og sunne. Heldigvis fikk de råmelk de to første dagene, det redder mye. Nå mater vi de hver 3-4. time med flaske på stuegulvet, forteller Lindvik.

LES OGSÅ: Babyboom på Langedrag

Tung start

Kalvene har det bra etter forholdene, og flasker godt. Nå følges de tett opp av ansatte og veterinær.

Med Langedrags storsatsning på elg ble dødsfallene en tung start. Nå håper de at kalvene kan bli en ny attraksjon, og er i gang med en navnekonkurranse i håp om å finne navn til de to små.

- I og med at de har mistet Svea og Elgvin som var moren og faren, så håper vi å finne noen navn som kan gjenspeile disse, forteller Lindvik.

LES OGSÅ: Langedrag-elg blir Youtube-kjendis

Artikkeltags