Tesla-bonanza i Numedal

Alle Tesla-laderne var opptatt, og tre sto i kø. Og det er to ladestasjoner for andre merker. Begge var ledige.

Alle Tesla-laderne var opptatt, og tre sto i kø. Og det er to ladestasjoner for andre merker. Begge var ledige. Foto:

At ladestasjonene for elbilene Telsa var etterlengtet i Numedal er det ikke tvil om.

DEL

– Hvis man skal kjøpe elbil så tror jeg det er lurt å kjøpe noe annet enn Tesla, skriver Terje Flågan noe humoristisk.

Han har sendt Laagendalsposten dette bildet av en passiv – men samtidig hektisk – periode på Lampeland. Der er det samlet åtte Tesla Supercharger-ladestasjoner, samt Fortums seks ladepunkter for de andre el-bilene:

CHAdeMO: 2 stk
CCS/Combo: 2 stk
Type 2: 2 stk

Det er nesten ett år siden ordfører Oddvar Garaas i Flesberg sørget for en uformell og trivelig åpning av den nye ladestasjonen for elbiler på Lampeland.

Tesla-kø

Bedrifter og lokalbefolkningen i bygda hadde fått med seg Tesla og Fortum, og kunne 25. januar 2017 åpne ladestasjonen for elbilene. Plassen ligger like ved Kiwi på Lampeland.

– Alle Tesla-laderne var opptatt, og tre sto i kø. Og det er andre ladestasjoner for andre merker. De var ledige, så jeg tror det er lurt å kjøpe noe annet enn Tesla, skriver Flågan.

Søksmål

Teslaen er blitt en svært populær elbil, men denne uken ble det kjent at 79 norske Tesla-eiere går til søksmål mot Tesla. De krever prisavslag på grunn av  mangelfull markedsføring.

Tesla Model S P85D var markedsført med 700 hestekrefter, noe som etter hvert ble nedjustert til 469 hestekrefter av produsenten selv, ettersom batteriet ikke kunne levere nok strøm til at motorene yter maksimalt på veien.

Artikkeltags