Førstkommende fredag blir gressplenene på Lågalandet gjort om til en diger arena for et Europamesterskap av den spektakulære sorten. Cirka 150 deltakere fra 15 land skal vise hva de kan av kunstner med en motorsag i hendene.

Banket pinner

Allerede onsdag var forberedelsene godt i gang. Elever fra flere linjer ved Kongsberg videregående skole var i full sving for å gjøre klart til konkurransene. To av dem var Julia Antonsen og Tora Gjersvik. De to VK2-elevene, som til daglig holder til i Saggrenda, sto og banket inn pinner i stokker sammen med andre medelever.

– Det er 90 stokker som vi skal gjøre klare, forklarer de to. Stokkene skal brukes i konkurransen «kvisting», som er en av totalt fem øvelser som skal foregå rett på utsiden av idrettshallen.


Tre sendinger

Inne i et telt syder av elever fra IT/medielinja som også skal få kjenne på pulsen de to konkurransedagene. De 14 elevene skal like godt debutere med sine første direktesendte sendinger under europamesterskapet. Totalt er det planlagt tre sendinger de to dagene som blir sendt her på laagendalsposten.no.

Kameramann Nicolai Rabbevåg er en av elevene som skal jobbe ute i felten og komme tett på deltakerne.

– Nervepirrende, kommer det fra Nicolai, selv om han og gjengen ser ut til å ha full kontroll to dager før.

Totalt skal klassen ha sju kameraer i sving og produsere bildene som altså blir å se her på laagendalsposten.no.

Dette er EM-vignetten elevene ved Kongsberg videregående skole har laget til tv-sendingene som skal gå her på laagendalsposten.no førstkommende fredag og lørdag.

FAKTA:

  • EM i skogbruk, Kongsberg.
  • 31. mai til 4. juni.
  • 150 deltakere fra 15 land.
  • Torsdag 1. juni starter 18 lag i skogkunnskaps løype bestående av 16 ulike poster.
  • Fredag 2. juni og lørdag 3. juni foregår individuelle motorsagkonkurranser og utstilling i Kongsberg sentrum. Motorsagarenaen er på «Lågalandet» like ved Kongsberg VGS. Her skal det kåres europamestere både i kvinne og herreklasser.
  • Fredag 2. juni kommer det nærmere 400 ungdomsskoleelever som skal bli kjent med utdannings- og jobbmulighetene innen skogbruksnæringen.
  • Mat- og landbruksminister Sandra Borch åpner EM 2. juni klokka 10.00.
  • Norges guttelag består av Sebjørn Kjøntvedt, Nore, Benjamin Nordengen fra Lyngdal, Sebastian Røkeberg fra Hokksund og Torjus Flatin, Krødsherad/Darbu.
  • Jentelaget består av Ada G. Hagen, Veggli, Anette Berg Kløvstad, Brøttum, Mathilde Grønli, Rakkestad, og Helene Bossum, Fredrikstad.
  • Norske lagledere: Marte Bøe Marstein og Einar Andreas Skinstad.