Dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende fikk se elevbedriftene fra 9. trinn presentere sine innovative idéer da Innovation Camp ble arrangert onsdag.

Det var elevbedriften Brøyte fra Veggli skole stakk altså av med hovedpremien i konkurransen, skriver Ungt Entrepenørskap Buskerud i en pressemelding.

GPS-løsning

- Dette var veldig morsomt,  sa en overrasket og glad vinner av Innovation Camp, Ingrid Maria Linnås Fulsås, leder i Brøyte EB.

Elevbedriften har funnet opp en GPS-løsning for brøytebiler, som skal erstatte de tradisjonelle brøytestikkene.

I tillegg for pris i vinnerkategorien vant de også prisen for Beste stand. Standen hadde de kreativt utformet med en minitraktor og brøytestikker.

1600 elever

Konkurransen ble arrangert for 15. år på rad av Ungt Entrepenørskap Buskerud. Inneværende skoleår har over 1600 elever fra hele Buskerud deltatt i de innledende skolerundene.

Elevene har jobbet i kreative prosesser for å komme opp med innovative produkter som løser en utfordring eller dekker et behov i samfunnet.

I år har det vært ekstra fokus på bærekraft gjennom prisen «Mest bærekraftige elevbedrift» og mange av elevbedriftene har derfor fokus på ideer som kan bidra løse miljømessige eller sosiale utfordringer i samfunnet. Denne prisen ble vunnet av Smart trash EB fra Svensedammen skole.

Imponerte juryen

Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene.

De beste elevgruppene fra hver skole har dannet elevbedrifter rundt sin idé og deltatt i mellomrunder i Mjøndalen og Hønefoss. 20 elevbedrifter gikk videre fra mellomrundene til finalen. I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme visuell identitet og profilmateriell.

Elevene har også jobbet med å videreutvikle ideene sine og bygge stand der de presenterer produktene sine på en best mulig måte under finalen. Det ble kåret vinnere i fire kategorier, i tillegg til at en studentgruppe vant pris for beste design, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: