Er du lei av pandemien med alle de begrensningene den medfører? Eller er du kanskje redd for at du selv eller noen du kjenner skal bli smittet av covid-19 og bli alvorlig syke eller i verste fall dø? Du er ikke alene. Det er mange bekymrede, engstelige og ikke minst ensomme i dette landet og i verden nå. Jeg har lyst til å dele noen tanker med deg som kanskje kan få deg til å løfte blikket og flytte fokus.

Har du tenkt på at det er mange mennesker i dette landet og i verden som lever i en slags pandemi deler av eller hele livet. Vi med kroniske sykdommer. Jeg har selv levd med ME (kronisk utmattelse) i mange år og lever daglig med mange av de samme begrensningene som pandemien setter for deg. Jeg er for det meste hjemme. Ikke på grunn av smitte eller karantene, men på grunn av manglende krefter og smerter. Jeg har nesten ikke kontakt med venner lenger og kontakten med familie er begrenset til de gangene jeg har litt krefter. Jeg har ikke lenger mulighet til deltakelse i fritidsaktiviteter og trening. Jeg har ikke lenger en jobb å gå til. Den har jeg sagt opp som følge av sykdommen. En jobb jeg har hatt i over 20 år og stortrives i.

Så hva gjør man da, når hele livet blir «snudd på hodet»? Skaper seg et liv som er verdig å leve med de forutsetningene man har. Denne sykdommen har lært meg noe som kanskje kan hjelpe deg gjennom pandemien. To enkle leveregler:

Aksepter det du ikke får gjort noe med og fokuser på det du får til, de mulighetene du har fremfor begrensningene.

Jeg har medfølelse med at pandemien kanskje rammer deg hardt, men du har i alle fall lyse utsikter. For det første finnes det en vaksine du kan ta og for det andre vet du at pandemien går over, det kommer til å bli bra. Jeg håper, når pandemien er over, og du kan gå tilbake til et liv uten begrensninger at du sender gode tanker til oss som må leve med store begrensninger hele livet. Og ikke glem at de av oss som kalles uføre ikke har valgt det selv. Møt mennesker rundt deg med forståelse.

Nyt våren som er i anmarsj.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.