Gå til sidens hovedinnhold

En person fra Notodden i karantene etter hurtigrutetur med MS Roald Amundsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommuneoverlege Mie Jørgensen opplyser at Notodden er en av landets 69 kommunene med innbyggere som har vært med på Hurtigruta, hvor det så langt viser seg at 33 av besetningsmedlemmene er smittet av koronaviruset.

(Telen)

– Det er en av våre innbyggere som har vært om bord på Hurtigruta, og som nå er satt i karantene. Jeg har hatt kontakt med vedkommende og de som nå jobber med dette i Tromsø. Etter det jeg vet er det svært liten sjanse for at vår innbygger skal ha blitt smittet av viruset, forteller Jørgensen, som også er smittevernansvarlig i Notodden kommune.

Ingen smittesporing

Vedkommende er kun satt i karantene, og det skal dermed heller ikke gjøres noen smittesporing.

Ved 15-tida lørdag var det klart at 33 av de ansatte på MS Roald Amundsen var smittet, og at nærmere 400 passasjerer er satt i karantene. – Vi er veldig lei oss, sa direktør for Hurtigruten, Daniel Skjeldam, til pressen utenfor Hurtigrutens hovedkontor i Oslo lørdag ettermiddag.

Skipet ligger til kai i Tromsø, og alle passasjerene på de to siste seilasene er satt i karantene. Det dreier seg om 386 personer, og 60 av disse skal fortsatt være i Tromsø.

Intens jobbing

Rederiet melder at de håper å få de siste 60 passasjerene hjem i løpet av lørdag eller søndag.

Det var onsdag Hurtigruten ble varslet om at en passasjer på den forrige seilasen hadde testet positivt for Covid-19. Fredag testet fire av besetningsmedlemmene positivt for koronasmitte, og lørdag kom meldingen om at 29 ansatte til hadde testet positivt.

De fleste passasjerene fikk beskjed om at de kunne dra hjem, selv om det var oppdaget smitte om bord på skipet.

Tromsøs ordfører uttaler til Nordlys at han er kritisk til hvordan Hurtigruten har håndtert smittesituasjonen, og frykter et større smitteutbrudd etter at passasjerer var rundt i byen før de ble klar over situasjonen.

Kommentarer til denne saken