(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Onsdag kveld var verdenscuparrangøren, med skisprintsjef Arne Madsen i spissen, i møte med Norges Skiforbund og FIS (Det Internasjonale Skiforbundet). Da ble det endelig bestemt at skisprinten flyttes fra Drammen sentrum til Konnerud skistadion.

Datoen blir den samme: Onsdag 4. mars. Sprintløypa på Konnerud skistadion er 1,2 (kvinner) og rundt 1,6 kilometer (menn) lang. Det er meningen at det er denne traseen som skal brukes. Verdenscuprennet i Drammen har pleid å være i klassisk stil, men på Konnerud blir det i fristil.

– Den intimiteten rundt løypa i sentrum, som både løperne og tilskuerne elsker, får vi ikke til på Konnerud dessverre. Men alternativet er å si fra oss rennet. Da er dette en god løsning, konkluderer Madsen.

LES OGSÅ: Næringlivet taper på at skisprinten flyttes: – Skisprinten er like viktig for oss som 17. mai og Elvefestivalen

Er trygg på Konnerud-forhold

Skisprinten, verdenscuprennet i sprintlangrenn i, har blitt avviklet 15 ganger siden 2003, og er blitt en enorm suksess. Dette blir første gang rennet må flyttes vekk fra Drammen sentrum. I 2011 var det verdenscuprenn både i sprint og distanserenn på Konnerud, men dette var i en annen sammenheng – uka før ski-VM i Holmenkollen.

Arne Madsen innrømmer at han har fryktet litt at skisprinten skulle forsvinne helt ut av Drammen i år, men sier at han nå føler seg 99 prosent sikker på at forholdene på Konnerud er gode nok til å arrangere verdenscuprenn om to uker.

– Vi ville selvfølgelig helst at skisprinten skal være i sentrum, men når vinteren er blitt som den har blitt så er det gledelig at vi kan ha det på Konnerud. Vi skal få til et bra renn der, sier Madsen, som legger til at det hadde vært langt mer vrient å flytte rennet til bydelen dersom det ikke hadde vært arrangert NM der for noen uker siden.

Da måtte det kjøpes snø fra Kongsberg for å redde mesterskapet.

Forberedelsene til verdenscupsprint på Konnerud har startet. Madsen melder at man satser på å produsere mer kunstsnø fra Konnerud Ils eget anlegg, samt hente snø fra haugene ved kunstisbanene på Konnerud, Marienlyst og Ørenbanen – pluss kanskje Vassenga og Solbergbanen.

– Værmeldingene per nå tyder på ofte minusgrader om nettene, og den nedbøren som er meldt håper vi kommer som snø. Dette skal gå fint, siden vi har en god såle i løypa, forteller Madsen, som presiserer at man også tåler regn – så sant det ikke bøtter ned i dagevis.

LES OGSÅ: Skisprinten kan bli flyttet til Konnerud

Færre tribuner – mer gratis

Tribunekapasiteten på Konnerud blir noe mindre enn på Bragernes torg, ifølge Madsen. På sistnevnte sted var det i fjor tribuneplass til rundt 3.000 personer, mens det på Konnerud skistadion vil være 1.250. Men til gjengjeld kommer det til å være langt flere fine gratisplasser for publikum i målområdet – i forhold til rundt torget de siste årene.

For dem som har kjøpt VIP/sponsorbilletter skal Konnerudhallen tas i bruk. Budsjettet på skisprinten er på rundt åtte millioner kroner. Madsen tror ikke de taper så mye penger på flyttingen, og frykter ikke et stort underskudd.

På FIS’ langtidsplan ligger skisprinten per nå inne på listene til 2023 – så langt den offisielle terminlisten går.

PS! Vibeke Skofterud-rennet, som tidligere het barneskirennet, går da søndag 1. mars på Konnerud skistadion.