Kongsberg-musikerne Bård Enerstad og Morten Qvenild skal holde konsert sammen på EnergiMølla, og datoen er 10. juni.

Arrangør er Viseklubben Christian, som ledes av Trond Skarsten.

– Klubben er nå rimelig overbevist om at de planlagte konsertene i juni vil gå som planlagt, det vil si med 60 billetter tillat solgt, opplyser Skarsten.

Han har et håp om at det kan løses ytterligere opp, slik at enda flere får mulighet til å få med seg konsertene.

Erfarne musikere

Torsdag 10. juni er det altså Enerstad og Qvenild som holder konsert.

Multiinstrumentalisten Bård Enerstad opplevde suksess med garasjerockgruppa Cato Salsa Experience på 2000-tallet. Han er født på Kongsberg og gjorde seg tidlig bemerket på den lokale rockescenen, og ble da etter hvert et fast medlem av dette bandet. Her ble samarbeidet med frijazzgruppen «The Thing» og frijazzlegenden Joe McPhee et kunstnerisk høydepunkt.

De siste årene har Bård Enerstad trukket seg tilbake til sin egen kjeller på Nesodden med mer akustisk musikk på spilleren, som Bert Jansch, Pentangle og The Incredible String Band, og utøvere av den skandinaviske visetradisjonen som Lillebjørn Nilsen og Fred Åkerstrøm. Med disse inspirasjonskildene har han laget et knippe låter som nå endelig ser dagens lys og som viseklubbens publikum da kan høre live på EnergiMølla.

Med seg denne kvelden har han et annet meget merittert bysbarn – Morten Qvenild. Morten er nok kjent for de fleste som en meget merittert jazzpianist og bandleder. Denne kvelden er det Morten som sørger for et solid fundament for Bårds tekster og melodier.

Siste før sommeren

To uker senere, altså torsdag 24. juni, er det Einar Flaa & the Nordicana Band som skal på scenen.

Billettsalget er allerede i gang.

På EnergiMølla er det iverksatt tiltak for å ivareta smittevern.

– Vi håper at klubbens trofaste publikum og ikke minst artister har savnet oss og fortsetter å stille opp, står det på klubbens nettsider.

LES OGSÅ: