Bolt forsvant fra Glopphovda 39, Imingfjell Nore og Uvdal. Et hyttefelt med spredt bebyggelse på snaufjellet like ved Hardangervidda. Det er ingen bilvei inn lengre enn til turistheimen.

– Vi hadde akkurat kommet fram til hytta og sto og pakket ut av bilen. Bolt lekte og akte i snøen. Han var løs, men han er godt kjent i området og pleier å holde seg i nærheten av oss, men plutselig var han borte, forteller eier Hanne Steffensen Allum.

– Kommer alltid tilbake

Da Bolt ikke kom tilbake da det begynte å bli mørkt, ble Hanne og Thomas Allum bekymret.

– Han har alltid tatt seg noen turer på egen hånd, men alltid funnet veien tilbake til oss. Hvis han har gått seg bort på tur, har han uten unntak gått tilbake til der turen begynte, forteller Hanne.

Familien har hatt Bolt helt siden han var valp.

– Han er en veldig trygg hund som det er lett å bli glad i. Han er rolig, tålmodig og klok. Han har alltid funnet veien hjem hvis han har rotet seg bort og han er en stor del av familien.

Har snart vært borte i en uke

Det var og er svært dårlig vær i fjellet der Bolt forsvant. Med tett snøvær, tåke og vind.

– Vi har hatt hytta i to år og han bør være kjent i området, men ingen har sett noe til han. Det var noen observasjoner av en Engelsk Setter, men det var ikke Bolt.

Den 11 år gamle hunden har snart vært borte i en uke. Mange har allerede engasjert seg i letingen og det har vært søkt langs Tinnsvegen, Vestsidevegen og rundt Vasstuland, samt med snøscootere, droner og ved bruk av termisk kikkert, men uten hell.

– Vi må bare holde motet oppe og tro på at han lever og at vi, eller noen andre finner han. Vi har to andre hunder, men det er noe som mangler i familien uten Bolt. Det er veldig tomt her uten han nå, sier Hanne.

Og legger til at han at de er utrolig takknemlig for all hjelpen de har mottatt hittil.

– Tror Bolt kan ha gått langt

Hanne og Thomas tror at Bolt kan ha gått over i en slags overlevelsesmodus.

– Jeg tror han kan ha gått langt og at han kanskje har glemt oss litt. At han gjør det han må for å overleve akkurat nå. At han kanskje vil trekke mot veien, gå mer på nattetid, søke mot bebyggelse eller gårder hvor det oppholder seg andre dyr, forklarer Hanne.

Hun understreker at Bolt er verdens snilleste hund og at han aldri har gjort en flue fortred.

– Vi har hatt høner, og da lot han hønene stå å spise av maten hans. Han er ikke en hund som er farlig eller havner i bråk. Han er ingen typisk jakthund, selv om han er en Setter, han er bare snill.

Da Bolt forsvant hadde han på seg et mørkeblått halsbånd med en klistrelapp med telefonnummeret til Hanne og Thomas. Bolt er chipp-merket og politiet i området er varslet.

Oppfordrer til sjekk av hytter og viltkamera

Hanne og Thomas ber folk som bor- eller har hytte i Nore og Uvdal om å holde litt ekstra utkikk. Og at de som har viltkamera sjekker disse.

– Hvis noen ser han håper jeg de tar kontakt med oss med engang. Det kan hende han ikke er så lett å få tak i nå. Jeg tror nok ikke han vil komme løpe logrende mot folk, men det er bare å prøve å rope på han. Det kan nok hende han kommer forsiktig bort. Han er en skikkelig fin fyr som det er lett å bli glad i. Vi savner han veldig her hjemme og krysser alt i vi har for at vi får han hjem igjen, avslutter Hanne.

Ser du bolt kan du ta kontakt med Thomas på telefon: 481 97 506 eller Hanne på telefon: 458 36 561. De bor i Svelvik, men har mulighet til å få folk raskt på plass for å hente Bolt.